Tech

Extra funkciót kap az új MacBook bekapcsológombja

Egy bekapcsológomb már régen nem csak be-és kikapcsol, hanem mást is tudhat. Főleg, ha egy Apple termékről van szó.

A MacBook Pro frissítése kapcsán az egyik leginkább felkapott dolog a sugdolózások közt az OLED érintőgombsor,  ami a funkcióbillentyűket küldené a kispadra, a helyükre kerülő érintőkijelzős egységgel. De a pletykák szerint ennyiben, illetve az SD kártyaolvasó hiányában nem merülnek ki az újdonságok, mert van még valami a kalapban, amiről érdemes tudni.

Az általában jól értesültnek számíti 9to5Mac állítása szerint az Apple a Pro esetében ujjlenyomat-olvasó Touch ID bekapcsológombot kap, ami funkciójában hasonlít ahhoz, ahogyan azt az iPadnél, és az iPhone-nál megtapasztaltuk. A pontos működést azonban még nem tudni, de a feltételezések szerint segítségével kiváltható a jelszavas feloldás, és gyorsabb hozzáférést biztosít az Apple Pay-hez, amikor online vásárlásra adjuk a fejünket.

apple macbook pro

Habár az őszig mindenképpen várni kell a teljes bizonyossághoz, hogy kiderüljön, igaz-e ez a pletyka vagy sem, vannak apróbb bizonyítékok, melyek alátámaszthatják, hogy nem csak mendemondáról van szó. Akadnak ugyanis olyan kódok a MacOS Sierrában, melyek az OLED gombsorra, és a ToucID-re utalnak, és ha ezeket az infókat kombináljuk a Thunderbolt 3-képes USB-C portokéval, talán azt mondhatjuk, hogy tényleg nem kamu. De ne feledjük, teljesen biztosak csak a bejelentés után lehetünk mindenben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik