Tech

Még mindig lehet ingyen Windows 10-ed

Bár hivatalosan lejárt az egy éves kedvezmény, a későn ébredő Windows 7 és 8.1 tulajdonosok számára még van egy kiskapu.

A Windows 10 tavaly nyári megjelenésével egy időben a Microsoft bejelentette, hogy az operációs rendszer 7 és 8.1 verzióit (legálisan) használók egy éven keresztül ingyen frissíthetnek az aktuális Windowsra. Kissé nehéz is volt figyelmen kívül hagyni a felhasználók egy része számára kéretlen ajándékot, hiszen a rendszer frissítője mindent megtett azért, hogy ránk tukmálja a 10-es verziót, jöttek a minduntalan felugró ablakok, figyelmeztetések, és néha az automatikus update is. Mindegy, elvben ennek az időszaknak vége:

hivatalosan a Windows 10 most már a korábbi verziók tulajdonosai számára is fizetőssé vált.

De persze nem lenne világ a világ, ha ne találnánk egy kiskaput – és nem, most semmiképp sem a torrentoldalakról lewarezolható kalózváltozatokra gondolunk. Többen felfedezték ugyanis, hogy ha telepítünk egy új Windows 10-et, vagy frissítjük a meglévő rendszerünket, és a termékkulcs beírásakor a saját, hivatalos Windows 7 vagy 8.1 licenckulcsunkat adjuk meg, a telepítő továbbra is elfogadja azt.

Egyesek szerint ez egy amolyan “utolsó utáni” lehetőség, és csak szeptember elsejéig él, ám ezt a Microsoft hivatalosan nem erősítette meg, szóval még az is lehet, hogy csak véletlenül maradt bekapcsolva valami, amit Redmondban már ki akartak volna pöccinteni. Szóval ha valaki csak azért nem frissít, mert úgy véli, “a francba, lecsúsztam az utolsó napról”, az próbálkozzon meg ezzel a módszerrel, ha siet, még mindig lesz egy legális Windows 10-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik