Tech

Műkörömbe épített chippel tarol a dizájner lány

Lucie Davis minden nap ingázni kényszerül a londoni metróval, ahol az utazáshoz az RFID chippel ellátott Oyster kártyát használja. Ez a helyi tömegközlekedés egyik alapeszköze: az utasok előzetesen feltöltik, majd minden út esetében odaérintik a kihelyezett leolvasókhoz. Lucie azonban úgy gondolta, hogy jó ötlet lenne a chipet egy körömbe építeni, így nem kell mindig elővenni a kártyát.

Az ötletet tett követte, ami azért is hasznos volt, mert végzős diákként egy ehhez tökéletesen passzoló feladatot kapott. Lucie ékszertervezést tanul a Londoni Művészeti Egyetemen (UAL), ahol azt kérték a diákoktól, hogy teljesen hétköznapi tevékenységekhez találjanak különleges megoldásokat, amit az iskola év végi bemutatóján bárki megcsodálhat.

A projekt egyik részét a rádiós chip műkörömben való elhelyezése tette ki, ami a lány Instagram fiókjában látható felvételek szerint tökéletesen működik.

Ezzel a megoldással nem kell mindig előkeresgélni a kártyát a táska mélyéről, legfeljebb arról kell gondoskodni, hogy az új köröm megépítésénél ismét bekerüljön a chip. A másik rész már a dizájnról, a formatervezésről szólt, aminek eredménye az Oyster kártya dizájnjához tökéletesen illő műköröm szett.

Lucie ötlete kellően nagy visszhangot keltett a világsajtóban, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a Londoni közlekedési vállalat lát-e az egészben fantáziát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik