Tech

Mi hiányzott az életünkből? Ja, igen, az okos mérőszalag!

A Bagel minden ezermester álma, maga a megtestesült barkács gyönyör.

Küldjük nyugdíjba a hagyományos mérőszalagot, kukába a colostokkal, nem kell többé centi! A Kickstarter ismét kitermelt egy olyan eszközt, ami a tech megszállottakban azonnal birtoklási vágyat ébreszt, főleg, hogy a Bagel a szokásosnál is átgondoltabb koncepción alapul.

A hétköznapi eszközök digitalizálásának csúcsteljesítményéről van szó, hiszen a Bagel névre keresztelt okos mérőszalag egyszerre három funkciót kínál. Az első áll legközelebb a klasszikus mérési módszerekhez, a különbség annyi, hogy ehhez nem a megszokott szalagot, hanem egy strapabíró zsinórt használ. A lemért távolságot egy aprócska kijelző mutatja digitális formában, ami a készítők szerint sokkal pontosabb eredményeket hoz.

A Bagel másik üzemmódjában egy görgőt használ a méréshez, ami akkor jön jól, ha csak az egyik kezünket használhatjuk, vagy a mérendő felület nem egyenes. Végül ott van a lézeres mód, ha egymástól nagyobb távolságra lévő felületek közötti távolságot szeretnénk megtudni. Ez kizárólag vízszintes és függőleges mérésre alkalmas. A zsinórral maximum 3, a görgővel 10, a lézerrel 5 méteres távolságok mérhetők.

Ezzel még mindig nincs vége a Bagel képességeinek, mivel a tervezők az eredmények rögzítésében is segíteni szeretnének. Az eszköz egy gombnyomással elmenti a legutóbbi mérést, ami mellé még hangjegyzet is fűzhető, hogy tudjuk, mi volt a 3 méter 15 centiméter. A mindössze 32 megabájtos memória összesen 100 mérési eredményt tárol, de ez nem gond, mivel a hozzá fejlesztett app (iOS, Android) Bluetooth útján fogadja és rendszerezi az adatokat.

bagel_okos_meroszalag_kickstarter

A Kickstarter kampányból még 25 nap van hátra, és már eddig is közel félmillió dollárt áldoztak az érdeklődők a modern kori mérőszalagra – azaz zsinórra. A Bagel ára nem mondható túlzónak: a legolcsóbb verzió már 69 dollárért, azaz nagyjából 20 ezer forintért megrendelhető. A Bagel Labs novemberi szállítást ígér, így aki karácsonyra meglepne vele valakit, annak már csak addig kell vágnia a centit!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik