Tech

Segget villantott az amerikai űrhivatal

A Kepler teleszkóp hivatalos Twitter oldalát hackelte meg valaki. Ki tudja, mivel volt baja, mindenesetre nem a Hold kerekedik a fotójukon.

A NASA űrteleszkópja egy csomó fontos felfedezésért felel, többek között 2300-nál is több, korábban ismeretlen exobolygót azonosított, ami leginkább abban a folyamatban játszik fontos szerepet, hogy a tudósok emberi életre is alkalmas égitesteket találjanak. Valakinek viszont nem tetszett a Kepler hivatalos Twitter csatornája, és akcióba lépett.

Aki szerdán meglátogatta az oldalt, először arra csodálkozhatott rá, hogy a profilképen nem valamilyen űrrel kapcsolatos fotó figyel, hanem egy eléggé szexin bazsalygó fiatal hölgy. Aztán akkor jött a következő meglepetés, amikor felbukkant az első megosztott fotó, ami nem volt más, mint egy kihívó fehérneműben (pontosabban vörösneműben) pompázó női fenék.

Természetesen nem a NASA szakemberei kezdtek magánakcióba, ahogy a nagyjából egy nappal később közzé tett üzenetükben jelzik, meghackelték a fiókjukat, de most már minden visszaállt a normális kerékvágásba.

Mindenesetre a Kepler fiókjának nagyjából félmillió követője jól reagált az ideiglenes eltérítésre. Egyikük például azt írta a klasszikus Star Wars idézetre utalva: “az nem hold…”, míg más az “asstronomy” (ass=fenék, astronomy=űrkutatás) szóval vágott vissza, innen pedig megindultak a lefordíthatatlan szójátékok. Most viszont már újra csak a távcső… khm… meredezhet a Kepler Twitterén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik