Tech

Az internet új sztárjai az élőben zabáló emberek

Most már csak arra leszünk kíváncsiak, hogy a legjobban zabáló streamerek is olyan híresek lesznek-e, mint a gamer videósok, vagy egyéb internetes celebek. Félünk a választól.

Az internet már sok furcsaságot kitermelt magából. Talán még sokan emlékezhetnek, hogy úgy egy évtizede a tükörben csücsörítve fotózás volt a divat (még mindig fülünkben cseng a csodálatos “tükörhobbit” meghatározás), mára tulajdonképpen bárkinek lehet élő műsora a világ minden tájáról. Először játékokat, vagy fontos eseményeket streameltek az élelmes emberek, de manapság már közvetítenek szinte bármilyen hiábavalóságról, ami elvileg senkit nem érdekel. Ebbe a trendbe kiválóan illeszkedik a közösségi zabálás témája, ami egyébként arra is jó, hogy tudatosuljon bennünk, itt az idő felállni a világháló elől, és csinálni valami értelmeset.

Az alapvetően videojátékos élő közvetítéseket célzó Twitch mindenesetre meghajolt a nép akaratának, és mostantól dedikált felületet biztosít az élőben közvetített evésnek. Az Amazon által birtokolt cég közösségi zabálós szekciója a streamerek számára annyit nyújt, hogy megmutathatják a közönségüknek, hogy milyen, amikor esznek. Nem, mi sem keressük ebben az egészben az értelmet, ti se tegyétek, mert nincs, ugyanakkor a világnak szemmel láthatóan szüksége van arra, hogy azt nézze, mások miként táplálkoznak, és erre semmiféle mentség nincs.

Tessék, itt van például egy streamer, aki azzal próbál hírnevet szerezni, hogy mindenféle belsőséget eszik élőben.

Watch live video from Outstarwalker on www.twitch.tv

Aki pedig úgy gondolja, hogy ennek semmi értelme, annak érdemes tudni, hogy ez az egész Dél-Koreának köszönhető, hiszen ott tett akkora népszerűségre az online étkezés, hogy a Twitch úgy döntött, ideje a tematikus csatorna megnyitásának. Eddig tehát csak az Instagram volt az a felület, ahol az emberek a kajálással kérkedtek, ám most, hogy a Twitch továbbgondolta a dolgot, újabb szintre lép ez az egész. Örülünk, Vincent?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik