Tech

Jézus eljön… a virtuális valóságba

Jézus ezúttal 360 fokban, és 4K-ban jön el az emberek közé, de a sztori vége természetesen így is kereszthalál. Ami a Brian Élete szerint sima ügy.

Jézus sem úszhatja meg a modern világot, hiszen nem csak az a mutatvány, hogy vízből bort varázsolunk, hanem maga a virtuális valóság, ami jelenleg még Hollywoodban sem annyira elterjedt, hogy azt lehessen mondani, minden egyes filmből szembejön.

A karácsonykor érkező és kicsit vicces címet viselő Jesus VR: The Story of Christ az egyik legismertebb történetet dolgozza fel, és nem is az benne az érdekes, hogy esetleg más megközelítésből, mint ahogy eddig ismertük, hanem sokkal inkább az, hogy 360 fokban, és 4K felbontásban készülő alkotással van dolgunk. És ha már a megváltó ilyen csodás technikai feltételek közt érkezik hozzánk, akkor azt muszáj neki az összes fontosabb VR platformra megtenni, mint amilyen az Oculus Rift, a HTC Vive, a Samsung Gear, és a PlayStation VR.

jesus vr

A filmben természetesen egy halom olyan vágás van, melyek kimondottan élvezetesek lesznek a virtuális valóságban, így például a közelképek, a magasból közelítések, speciális effektek, és még hosszasan sorolhatnánk, de nem tesszük. Robert Stromberg (art director) egyenesen úgy fogalmazott az alkotással kapcsolatban, hogy “ez a film maga lesz a definíciója a történetmesélésnek. Eldöntheted, hogy csupán megfigyelő leszel, vagy inkább résztvevő”.

A Jesus VR készítői nem árulták el, hogy milyen megközelítésből mesélik majd el Jézus történetét, ellenben azt igen, hogy a fejre erősített Sony Alpha 7 kamerákat, illetve Samsung Galaxy Note-ot használtak, melyek közül utóbbi a VR megtekintő szerepét töltötte be. Fotó is volt erről az engadget oldalán, de azt sajnos az Autumn VR gyorsan eltávolíttatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik