Tech

Itt a legjobb munkatárs-idegesítő trükk

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2016. 06. 28. 10:42

Nincs is annál kegyetlenebb, mint egy rendszerfrissítés, vagy kék halál a munkahelyi gépen. Hát még akkor, ha nem is igazi!

A technika a barátunk, meg se lennénk nélküle a munkahelyeken – most már szinte mindenhol ott figyel a számítógép, a jóravaló munkásemberek pedig krampácsolnak a billentyűzeten napestig. Persze ahol számítógép van, ott operációs rendszer is van, ahol pedig operációs rendszer van, ott néha rendszerfrissítés vagy hiba is előfordul. Olyankor pedig csak annyit tehetünk, hogy szépen kivárjuk, míg újraindul a gép, aztán folytatjuk a munkát.

De mi van akkor, ha a kék halál vagy a frissítés nem akar véget érni?

Akkor ugyebár jön az ilyesmi:

vagy ez:

Esetleg ez:

Pedig a kedves kollégák nem is tudják, hogy nem is a gépükkel van a hiba, az egészért a gonosz asztalszomszédjuk a felelős, azaz mi. Mutatjuk, hogyan.

  1. Várjuk meg, míg a kolléga akár pár percre elhagyja a helyét.
  2. Üljünk oda a gépéhez és indítsunk el egy böngészőt.
  3. Látogassunk el a fakeupdate.net oldalra.
  4. A jobb oldali listából válasszuk ki azt a képet, ami a legjobban megtetszik. Operációs rendszerre lebontva találhatunk frissítő és lefagyó képeket – ha realisztikus hatást akarunk elérni, akkor a gépen tényleg futó rendszernek megfelelőt keressünk, de a még érdekesebb hatás érdekében kipróbálhatunk egy Windows 10-es gépen mondjuk Windows 98-as beragadt frissítést, vagy akár Mac OS X hibaképernyőt is.
  5. Kattintsunk a képre, majd amikor a böngészőben megjelenik a hibaképernyő, nyomjuk meg az F11 gombot – ezzel teljes képernyős módba állítjuk a böngészőt, tehát úgy tűnik majd, hogy a hiba tényleg magán a gépen található.
  6. Várjuk meg, míg a kolléga visszaül a géphez, és kövessük figyelemmel, ahogy felhúzza magát.
  7. Esetleg javasoljuk neki ártatlan arccal, hogy nyomjon egy Entert – ekkor ugyanis egy újabb hibaképernyő bukkan fel.

Jó szórakozást – de fontos, hogy mindezt olyan kollégával ne kövessük el, akit egy kicsit is szeretünk, tisztelünk, vagy bármikor a jövőben akarunk tőle valamit. A főnökünkkel meg soha, de soha.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.