Tech

A gyerekbarát okosóra megmondja, mikor kell fogat mosni

Néhány egyszerű ikonnal elérhető, hogy a gyerkőcök maguktól is tudják, mikor minek van itt az ideje, és ne nekünk kelljen veszekedni velük.

Vannak dolgok, melyeket a gyerekek nem szeretnek, és most nem a spenótra, meg az idős rokon nénik nyálas puszijára gondolunk, hanem például a mosdásra, a fésülködésre, vagy éppen a fogmosásra. Hány szülő hallja nap mint nap, ha fogat mosni küldi gyermekét, hogy “mindjárt”, vagy némi morgós kisomfordálást. Ám van egy kütyü, ami egyszerűbbé teheti a folyamatot.

A Joy Octopus nevű eszköze egy olyan óra, mely ikonokat használ, és célközönsége a 3-8 éves gyerekek köréből kerül ki, segítségével pedig a kis emberkék mindig tudják, hogy mikor van itt az ideje a játéknak, a tanulásnak, az edzésnek, vagy éppen az említett fogmosásnak. Mindezt úgy, hogy csak ikonokat mutat a kijelzőn, amit a szülők okostelefonról tudnak beállítani, sőt, ha a gyerkőc elvégzi a teendőjét, akkor azt a felnőtt is tudni fogja, hiszen az óra üzen neki a telefonjára.

okosore gyerekeknek

“A tanulmányok azt mutatják, hogy a nyolc év alatti gyerekek még nincsenek tisztában az idő fogalmával, csak arra emlékeznek, hogy bizonyos napszakokban kell tenniük ezt-azt. Olyannak terveztük az órát, hogy segítsen nekik megérteni, mit várnak el a szüleik bizonyos időpontokban”, írja a cég a projekt Kickstarter oldalán, mivel egy olyan óráról beszélünk, amire közösségi kalapozással gyűjtik a pénzt. Nem mellesleg 50 000 dollár kellett a beinduláshoz, de 28 nappal a vége előtt már 341 000-nél járnak az adakozók, szóval a jelek szerint zöld a lámpa.

Az Octopus majd négy különböző színben lesz választható, és még annyit érdemes tudni róla, hogy OLED kijelzőt kap, illetve 96 órát tud végigdolgozni, aztán tölteni kell, ami USB-ről megoldható. Mindezek mellett pedig az IP65 szabványnak megfelelően vízálló, tehát ha gyermekünk véletlen órástól esne a fürdővízbe, akkor sem történik semmi jóvátehetetlen. Éljen a szép és új világ, amelyikben nem kell a konok kicsiket odaimádkozni a fogmosáshoz vagy a fürdőkádhoz, hiszen maguktól is tudják, hogy mikor minek van itt az ideje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik