Tech

Cuki választ kapott a Google-től a tisztelettudóan kereső nagyi

A Google fordítót illedelmesen kérő nagyinak a Google sem tudott ellenállni.

Az internet tényleg olyan hely, ahol bárkinek járhat 15 perc hírnév, így legutóbb például azt a nagymamát kapta a vállára a világháló, és hordozta körbe a rajongók közt, aki nagyon-nagyon illedelmesen kérte meg a Google fordítóját, hogy egy római számot fordítson le neki úgy, hogy értse. Egy ilyen nagyit természetesen a gigacég releváns alkalmazottai is azonnal a szívükbe zárnak.

A 86 éves hölgy jópofa keresését az unokája, Ben John tette közzé a Twitteren, így a Google válasza is onnan érkezett, egyrészt magától a cégtől, másrészt az angol divíziótól, olyan formában, ahogyan az alant látható. De előtte még annyit érdemes elmondani, hogy az unoka megkérdezte a nagyit, miért írta azt, hogy “kérem”, és miért köszönte meg a fordítást. A kedves néni pedig elmondta, szerinte ezt így illik, hogy az ember, aki a segítséget adja, érezze a törődést. Igen. Nagymama meg van róla győződve, hogy a fordítást és az ehhez szükséges találati lista összeállítását emberek végzik, és ilyenformán szükséges az illedelmes beszéd. Most pedig lássuk, milyen válaszokat kapott az udvarias kérésre:

Tehát először a Google csak annyit írt, hogy nem szükséges megköszönni, de a vállalat angol részlege később bővebb lére eresztette:


“Legkedvesebb Ben Nagymamája. Reméljük, jól van. A milliárdnyi keresés világában sikerült mosolyt csalni az arcunkra. Ja, és a válasz: 1998. Köszönjük!”, írja a Google UK. A végére pedig még annyit, hogy a nagyi mindamellett, hogy azt hitte, valódi emberek végzik a fordítást, úgy gondolta, hogy udvariassággal a művelet is gyorsabb lesz. Szóval így neteznek a nagyik, vagy legalábbis van köztük olyan, aki így nyomja, ezúton is csókoltatjuk mindet!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik