Tech

Itt a világ vége, jön az elektromos Harley-Davidson

Először az orrhajtásos BMW, most pedig ez! Mi lesz a következő? Sáskajárás?

Ha azt mondjuk, Harley-Davidson, akkor szemünk előtt bőrruhás, szakállas, televarrt emberek jelennek meg, akiknek napszemüvegében ott tükröződik a végtelen országút, miközben ülnek jellegzetes gépeiken, melyeknek hangját már 3 sarokról is hallani. De nem a panelházak közt száguldozó hipszterek robogóinak bántó hangú visítása ez, hanem az évszázados amerikai motorépítés minden tapasztalata ott van a hengerekben le-fel mozgó dugattyúkban, és abban a méltóságteljes haladásban, amit ezek a kétkerekűek tudnak.

Csak éppen az a gond, hogy öt év múlva elveszthetik a hangjukat, vagy legalábbis lesz olyan verzió, aminek nem lesz hangja, köszönhetően annak, hogy a gyártó a Milwaukee Business Journalnak adott interjúja alapján törődik a környezettel, és Seam Cummings alelnök szerint 5 éven belül érkezhet az elektromos verzió. A cég nem most fordult a zöld motorozás felé, hiszen korábban már hallhattunk a Harley Livewire projektről, ám az leginkább csak egy koncepció volt arról, hogy milyen is lenne a legendás motor, ha készülne belőle villanyos kivitel.

harley davidson

Akinek azonban az tetszett, kicsit csalódott lehet, mert úgy tűnik, hogy a jelenleg szóban forgó modell nem igazán úgy fog kinézni. Már csak azért sem, mert a Harley-Davidson áttervezi a vonalakat, illetve maga az ajánlat, miszerint 80 kilométert lesz képes elmenni a motor egyetlen feltöltéssel, sem túlzottan kecsegtető, hiszen erre nem lehet építeni a végtelen országutak, és a hetekig tartó motorozás élményét. De majd meglátjuk, hogy mi történik az elkövetkezendő 5 évben, hiszen még az is lehet, hogy a gyártó összehoz valami valóban használhatót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik