Tech

Valóra válhat a repülő Vasember-ruha

Ha egy szaporán működő aggyal ellátott milliárdos besétál a Pentagonba és vasruhát emleget, akkor az vajon mit tehet?

Abban talán mindenki egyetért, hogy a Vasember elég menő cuccban nyomja a szuperhős karaktert, így nem csoda, hogy a világ egyik legfurábban gondolkodó milliárdosát is megihlette Tony Stark, akit nem mellesleg zseniálisan alakít Robert Downey Jr, de ez most nem tartozik szorosan a tárgyhoz. Az viszont már annál inkább, hogy úgy tűnik, egy Vasember-öltözék járhat Elon Musk, a Tesla alapítójának fejében, és emiatt nem volt rest besétálni a Pentagonba sem.

A CNN értesülései szerint Ash Carterrel, az amerikai védelmi miniszterrel találkozott, amiről a Pentagon hivatalosan annyit mondott, hogy “innovációról beszélgettek”, ami nagyjából bármit jelenthet. Az a szerencse, hogy a Tesla vezér nem szokott lakatot tenni a szájára, és Twitteren elég sűrűn oszt meg fontos információkat a nagyközönséggel. Ennek köszönhetően egyébként néhány napja a Samsung SDI részvényei 8 százalékot estek, mert azt találta közölni, hogy a koreai cég a híresztelésekkel ellentétben nem szállít akkumulátorokat a Tesla készülőben lévő olcsóbb elektromos autójához. De nézzük inkább, hogy mit tweetelt a Pentagonos látogatással kapcsolatban:


“Valami a repülő vasruhával…”, olvasható a bejegyzésben, ami persze nem azt jelenti, hogy másról nem volt szó, mert a Védelmi Minisztérium egyébként is szokott beszélgetni a nagyobb tech cégekkel, így például márciusban is volt egy összejövetel, melynek keretein belül a civil szektor szereplőivel létrehoztak egy új tanácsadó szervezetet. Ennek elnöke egyébként Eric Schmidt az Alphabettől, a Google ernyőcégétől.

A szervezet 12 tagból áll, melyek vezető szerepet töltenek be az új koncepciók és technológiák fejlesztésében, de a Pentagon eddig nem közölte, hogy konkrétan kikről is van szó. Elon Musknak viszont egyébként is megvan a maga külön biznisze az amerikai hadsereggel, hiszen még áprilisban a SpaceX kapcsán szerződést írt alá a légierővel. Ennek tárgya egyrészt egy 2018. májusában fellövendő GPS műhold, másrészt 87,2 millió dollár. De ha valakinél, akkor a Tesla alapítójánál valóban nem lehet tudni, hogy nem-e fogja magát, és valóban előrukkol egy Vasember ruhával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik