Tech

Ilyenek lettek az új Facebook emojik

Bugyutácskák lettek, de legalább mindenhol egységesen lettek azok, ráadásul polkorrekt módon. Fedezd fel őket, és írd meg kommentben, hogy tetszenek!

A Facebook újratervezte a Messenger üzenetküldő alkalmazásban alkalmazható emojikat (leánykori nevükön szmájlikat, csak ugye egy ideje már nem csak mosolygó fejekről beszélünk, sőt egyáltalán nem csak fejekről – az emoji az érzelmeket kifejező ikon, azaz emoticon szó szlengesített verziója). 1500 friss ikon érkezett az alkalmazásba, mutatunk belőlük párat.

messenger-emoji-02

Igen, az alábbiakban is látható, hogy kissé bugyutácska, gyerekes, túlszínezett csodával lett tele az alkalmazás, de legalább az a Facebook mellett szólhat, hogy most már konzekvensen ugyanaz látszik minden Messenger változatban. Eddig ugyanis némelyest máshogy nézett ki ugyanaz az emoji a böngészőben futó ablakban és a különféle mobil appokban.

Az androidos és iOS alatti Messenger appok a legközelebbi frissítéskor kapják meg az új emojikat (tehát ha még nem ezeket látja a telefonon, akkor pár napon belül érkeznek). A váltásra egyébként a Facebook szerint azért volt szükség, mert korábban nem csak platformonként volt eltérő az emojik megjelenítése, hanem néha egyes telefongyártók saját felületén a gyártók áltla készített emoji verziók szerepeltek, amik néhol félreértésekhez vezettek.

Másrészt, ha hosszan nyomunk egy-egy fejre, a polkorrektség jegyében már bőrszínt is választhatunk nekik, de akár keresgélhetünk különféle hajszínnel megáldott fejecskéket is. Ugyanezt böngészőben úgy érhetjük el, ha hosszabban nyomva tartjuk az egérgombot, miután a kiválasztott figura fölé vittük a kurzort, mobilon pedig alapértelmezetten is megadhatjuk az aktuális bőrszínt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik