Tech

Ellepte a levélszemét az Outlookot és a Hotmailt

A kéretlen levelek áttörték a Microsoft kapuit, és beözönlöttek a virtuális postaládákba. Isten hozott Google-fordítós üzleti ajánlatok, thaiföldi feleségjelöltek, és csillogó kaszinók!

Az idők folyamán változtak a felhasználói szokások, hiszen az emberek szépen csendben elkezdtek átszokni a yahoo.com, outlook.com és hotmail.com emailekről a gmail.com-ra. Persze még a soknál is többen maradtak a régebben jobban muzsikáló levelezőszolgáltatásoknál, de a közvélemény szerint a Gmail jelenleg tényleg az egyik legjobban használható általános (és ingyenes) levelező megoldás, és nagyon sokan szeretik is, mert szinte soha nincsenek el nem küldött, vagy napok múlva megkapott levelek, vagy kiszámíthatatlan leállások.

Azok pedig, akik továbbra is a Hotmailt és az Outlookot használják, az elmúlt néhány órában kellemetlen problémával kellett, hogy szembesüljenek, mert úgy tűnik, a Microsoft spamszűrő rendszere bejelentés nélküli szabadságra ment. Ez azt jelenti, hogy totális zöld utat kaptak a kéretlen levelek, melyek ki is használták a rést, és számolatlanul özönlöttek a felhasználók postaládájába.

outlook

“Néhány felhasználó túlzott mennyiségű spam üzenetet kaphat”, írta a Microsoft az Outlook.com szervizstátuszával foglalkozó oldalon, de a cég közölte, hogy rögvest két megoldáson dolgozik a javításra, melyek közül az egyik egy rövidebb, míg a másik hosszabb távú megoldást kínál. A cég egyébként éppen azon ügyködik, hogy átköltöztesse az Outlook.com-ot az Office 365 szolgáltatásra, de arra nincs egyértelmű bizonyíték, hogy a spam-áradat ezzel a tevékenységgel lenne kapcsolatban.

A Twitteren pásztázva azonban azt lehet látni, hogy bár a Microsoft csak néhány felhasználóról ír, azért az érintettek jóval többen vannak, de vannak, akik képesek a dolog humoros oldalát látni, így például egy Peck Ed nevű figura azt írja, hogy igazán jó ajánlatokat kapott a milliomossá válásra, egy orosz feleség kiválasztásához, és az autója biztosítására. Nem is beszélve a különböző kaszinók bámulatos nyereménnyel kecsegtető invitálásairól, szóval csak nevetni kell, ennyi az egész.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik