Tech

MacBook-gyilkost mutatott be az ASUS

Booknak mindkettő Book, de a Zen nem csak könnyebb, de vékonyabb is, mint a Mac.

A tajvani Computex kiállításon belül megrendezett ASUS “bulin” sok-sok érdekességet villantottak, és ezek közé tartozik a legújabb ASUS ZenBook 3 is, ami nem játszik kicsiben, hanem élből nekimegy az Apple MacBooknak, és néhány paraméterben le is győzi azt.

Az ASUS újdonsága egyrészt 11,9 milliméter “vastag”, tehát vékonyabbra sikerült, mint almás társa, és súlyban is jobb, a 910 gramm tízzel kevesebb, mint az Apple termékéé. Hardveresen is szépen ki van gyúrva a ZenBook 3, hiszen a legcombosabb modell Core i7 processzorral, 16 GB RAM-mal, és 1 TB-os SSD-vel rendelkezik, ebből pedig kapásból látszik, hogy nem nagyon kell akadozással, röcögéssel számolnia annak, aki beruház a laptopra. Természetesen a minőségnek és az erőnek ára van, ami azt jelenti, hogy a ZenBook 3-ért 1999 dollárt kell majd fizetni, de ha az ember egy kigyúrt, keretekkel alig rendelkező, könnyű és csinos 12,5 hüvelykes laptopot akar, akkor ott ki kell nyitni a pénztárcát.

asus zenbook 3

Aki csak feleennyit kíván költeni, annak is juthat a masinából, igaz ekkor be kell érni a Core i5 processzorral, ám még ebben is van annyi szufla, hogy könnyedén legyorsulja a MacBook Core M-et. Érdemes azt is tudni, hogy az ASUS gyorstöltési technológiájának köszönhetően a felhasznált delej is hamar visszakerülhet az akkumulátorba, aki pedig a biztonságra hajt, annak ott a beépített ujjlenyomat-olvasó. Egyetlen dolog van csupán, amiben a ZenBook 3 nem tudja felvenni a versenyt a MacBookkal, ez pedig az USB-C portok száma, mert ebből csak egyetlen egy darab jutott a laposra.

Habár azt nem tudni, hogy az ASUS könnyű és vékony notebookja mikor kerül a boltok polcaira, a Microsoft Windows blogja szerint akár már a nyár vége felé találkozhatunk vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik