Tech

Pengevékony, OLED kijelzős MacBook érkezik

Az iPhone 7 kapcsán néhány napja már kering egy fotó a neten, amin az látható, hogy valóban nincs 3,5 mm-es jack aljzat, illetve a 4,7 hüvelykes eszköz hátlapján az eddigieknél valamivel nagyobb kamera van, ami elvileg tovább javítja a képminőséget. Nem lehet azonban tudni, hogy a közkézen keringő fénykép valóban a következő iPhone-t ábrázolja-e, vagy csak valami átverés. De addig is, amíg ezen rágódunk, hírek érkeztek a MacBookról.

Az általában megbízható 9to5Mac és az Apple hírekben járatos Ming-Chi Kuo szerint a következő MacBook generáció vékonyabb és könnyebb lesz, a megfelelő megjelenítésről pedig az OLED kijelző gondoskodik majd, és akinek ez sem elég, annak érdemes tudnia, hogy a billentyűzet fölött állítólag egy szintén OLED kijelzős érintős terület kap helyet, ami még pontosabb és különlegesebb kezelést tesz lehetővé. Ez a Touch Bar a felső sorban található funkcióbillentyűk helyét veszi át. Emellett pedig az iPhone-okból is ismerős ujjlenyomat-olvasó is lesz az almás laptopokon. A negyedik negyedévben érkező notebookok 13 és 15 hüvelykes változatban kaphatóak majd.

macbook_2

Az új Pro modell a fentieken kívül rendelkezni fog USB-C és Thunderbolt 3 kompatibilis csatlakozóval is. Az, hogy az eszközök könnyebbek, és vékonyabbak társaiknál, főleg a hurcolásnál jelent majd szerepet, de kinézet szempontjából sem elhanyagolható tulajdonság. Mindezt főleg azzal érik el, hogy a kijelzőhöz használt OLED panelek az eddig használtaknál sokkal vékonyabb réteget “esznek meg” a laptop felső részéből.

Mindamellett, hogy frissül a 13 és 15 hüvelykes MacBook Pro kínálat, az Apple be fog mutatni egy új 13 hüvelykes “sima” MacBookot is a 12 hüvelykes Retina modell irányvonalán haladva, ami főleg teljesítményében fejlődött. Kuo értesülései szerint az Apple sokkal jobban pozicionálja majd a laptopok célközönségét a MacBook Air lesz a belépőszint az átlagos médiafogyasztó, internetező felhasználóknak, míg a MacBook képezi a középosztályt, a MacBook Pro értelemszerűen a csúcson helyezkedik el és azoknak szánják, akik kreatív tevékenységekre, sokféle feladatra, hardverizzasztó munkára használják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik