Tech

Így töltheti le az összes adatát Facebookról

Biztonságban szeretné tudni összes fotóját és üzenetét? Néhány kattintás az egész!

Naponta pakoljuk tele adatokkal a Facebookot, zúdítjuk felfelé az állapotfrissítéseinket, fotóinkat, üzengetünk, kommentelünk, ezért azt is gondolhatnánk, hogy a közösségi tevékenységünk nagy része el is száll az idővel. Pedig nem így van, a Facebook amolyan Nagy Testvér módjára mindent megjegyez, és elraktároz a szerverein.

Épp ezért viszont lehetőség van arra is, hogy minden eddigi tevékenységét és feltöltött adatát egy az egybenletöltse az oldalról, hogy később a saját gépéről, offline formában is megnézegesse. Hasznos dolog ez, ha mondjuk egy időre szeretne lelépni Facebookról, de nem szeretné, ha elvesnének az adatok, ugyancsak jól jön mindez, ha új profilt hozna létre és törölné a régit, és persze akkor is hasznos lesz biztonságban tudni egy másolatot saját közösségi múltunkról, ha beüt a zombiapokalipszis és leállnak a Facebook szerverei.

Lényeg a lényeg: irány a Beállítások menü, majd az Általános szekció (elvileg alapértelmezésben ez nyílik meg). Itt a lap alján találjuk azt a hivatkozást, amelyre kattintva a Facebook elkezdi összeállítani az adatainkat, amiket aztán letölthetünk.

facebook-adat-letoltes-02

Itt biztonsági okokból újra meg kell adnunk a jelszavunkat (nehogy olyasvalaki próbáljon mindent letölteni rólunk, akinek semmi köze hozzá), majd a rendszer elkezdi összegereblyézni a fotóinkat és minden más tevékenységünket. Ez eltart egy ideig, ezért a Facebook külön e-mailt küld, amikor végzett, és kezdhetjük a tényleges letöltést – ekkor újra be kell jelentkeznünk, és kivárni az aktivitásunktól és Facebookon eltöltött időnktől függően elég terjedelmes zip fájl letöltését.

A tömörített csomagban aztán mindent értelemszerűen találunk meg, amolyan offline mini weboldalakként böngészetünk a dolgaink között, ahol még olyanokat is megnézhetünk, kit böktünk meg az évek során, már ha valaha is használtuk ezt a csodás és hasznos funkciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik