Tech

Saját VR-szemüveget adhat ki a Google

A Google kilép a kartonpapírból készített virtuális valóságból, és átlép egy önállóan működő másikba.

Tájékozottabbak már kiálthatnak is, hiszen ott a papírból hajtogatható Cardboard, de ha valamit, akkor azt inkább tekinthetjük a Google egyik technikai jellegű poénjának, semmint olyan VR-eszköznek, ami könnyedén száll harcba az Oculus Rifttel, a HTC Vive-val, vagy a Samsung Gear VR-rel.

Pletykák egy ideje már hallhatóak azzal kapcsolatban, hogy a Google egy önállóan működő VR-kütyüt dob majd piacra, ám most az is kiderült (már ha lehet hinni az újabb füleseknek), hogy a cég az évi rendszerességgel megtartott Google I/O konferencián fogja megmutatni, hogy miről is van szó valójában. Ez pedig azt jelenti, hogy idén a hónap második felében lehetünk majd okosabbak, ha igaza van Peter Rojasnak, aki megszellőztette a hírt. Mondjuk emberünk az Endgadget társalapítója, szóval nem épp csontokból szokott jósolni.

Ez csak egy móka ahhoz képest, amin a Google dolgozik
Ez csak egy móka ahhoz képest, amin a Google dolgozik

Ő az, aki nemrég egy tweetben azt írta, a Google az idei I/O-n fogja elindítani azt az Android VR platformot, ami már önállóan működő virtuális valóságot kínáló szett, mely gyengébb, mint az Oculus Rift és a HTC Vive, ugyanakkor jobb, mint a Samsung Gear VR. Habár apróság, de meg kell jegyezni azt is, hogy az Android VR nem a végleges elnevezése az eszköznek, sokkal inkább egyfajta munkanév, ám ha mégis így kerülne majd piacra, akkor ez lenne az első eset, hogy a Google beleteszi az Android elnevezést egy fizikai produktumába, amit maga értékesít.

Az Android név eddig csakis platformot jelentett, legfeljebb olykor mögétették, hogy mire szánja a gigacég, mint például az Android Wear és az Android TV. Hamarosan pedig kiderül, hogy a Google éppen min töri a kobakját, és ha megtörtént, alighanem a név sem lesz kérdés többé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik