Tech

A Google a színeivel kísérletezik

Egyeseknél feketére változtak a Google találatának linkjei. Sírjunk fel mindannyian egyszerre!

A legtöbb internetes oldal igyekszik időnként megújulni, és nem csak azért, mert elöregszik alattuk a technika, hanem azért is, mert az olvasók igénylik olykor a változást, még akkor is, ha sokan ilyenkor egy ideig kicsit idegenül érzik magukat a megújult felületen. Ám ha valami, akkor a Google keresője az elmúlt években formailag nem sokat változott, bár a folyton változó feliratot szeretjük, és az új funkciók is jók szoktak lenni.

Azonban a fehér háttéren megjelenő fekete betűk, illetve a kék linkek, valamint a tíz találat oldalaként, jó ideje nem változott, ezért a gigacég úgy gondolta, itt az ideje kicsit színesedni. Helyesebben ez sem igaz, mert a Telegraph értesülései szerint arról van szó, hogy néhány felhasználónál a találatra mutató linket a Google feketévé változtatta (de már elmúlt). Ám minden visszatért a régi kerékvágásba, amint úgy használták a böngészőt és a keresőoldalt, hogy kiléptek a fiókjukból, és ez visszalépés után is így maradt.


A Google nem kommentálta a Telegraph értesüléseit, így az is lehet, hogy valóban csak kísérleteznek, és ahogyan oly sok másik esetben, úgy most sem lesz mindenki számára elérhető a változás, de azt azért tegyük hozzá, hogy vannak a világban fontosabb dolgok is, mint az, hogy egy link kék avagy fekete. Sőt, a Google kereső esetében talán ember sincs, akit érdekelnének a színek, amíg megtalálja rajta, amit keres, és mindez baromi gyorsan végrehajtható. Aki viszont szeretné látni, hogy milyen a fekete link, az nézze meg jól a fenti képünket, aztán térjen vissza a megszokotthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik