Tech

Ez az ember több mint egy napot töltött egy másik világban

Van, akinek 30 perc is elég a másik világból, ám akad, aki egy napnál is tovább tartózkodott ott.

Távolról sem lehet azt állítani, hogy minden rekordnak és rekordkísérletnek van értelme, de tény, hogy mindig van valaki, aki be kíván állítani egy világcsúcsot, és mindig akadnak olyanok, akik meg óhajtják dönteni azt. Gondolták volna, hogy a virtuális valóságban töltött időnek is van világrekordja?

Azt már tudjuk, hogy egyes emberek napokig képesek egyhuzamban videójátékokat nyomni, de a virtuális valóság, amikor az ember a fejére teszi az eszközt, sokakat már rövidtávon is képes kiütni a fejfájással, hányingerrel, miegymással. Gondoljanak akkor bele, hogy Derek Westerman nem kevesebb, mint 25 órát töltött a nem valódi világban, ezzel pedig bekerült a Rekordok Könyvébe, és minderről mozgóképes dokumentáció is készült.

A Guinness azonban azt a feltételt szabta, hogy a rekordkísérlet alatt csak egyetlen játékot játszhat az emberünk, így Westerman a Tilt Brusht választotta, mert szerinte ez ad annyi szabadságot, amit 25 órán keresztül el lehet viselni. Fontos információ, hogy a rekord beállításának másik feltétele az, hogy a sisak folyamatosan a fejen legyen, így nem csak az evést és ivást, de az ürítési tevékenységeket is így kellett elvégeznie.

A videóban látható, hogy a 25 óra nem volt egy fáklyásmenet, hiszen Westerman egy idő után úgy nézett ki, mint egy zombi, és az sem csoda, hogy hányt is egy jóízűt, ami egyeseknél nemhogy fél nap után, de fél óra után is megtörténhet, ha elmerülnek a virtuális valóságban. A rekordhoz mindenesetre ezúton is gratulálunk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik