Tech

Igenis létezik valódi lézerkard!

Ennél jobb ma már nem fog szembejönni. Apropó, szem: egy ilyennel való találkozás után javasolnánk egy szemészeti beutalót, előtte meg egy Zeiss-Ikon okulárimplantot, ha már.

A lézerrel kapcsolatban ne legyenek nagyon illúzióink: csak mozifilmekben tudunk erősebb lézerkardokkal végtagokat tudunk levágni (és egyben kauterizálni, ami igen humánus megoldás, bárki bármit mondjon), míg a polgári használatra engedélyezett, effektíve létező lézereszközzel pedig léggömböt durranthatunk ki vagy apróbb papírokat lobbanthatunk lángra, az ilyenekhez viszont pár másodperces koncentrált lézerfókusz szükséges. Styropyro konkrétan ennek szentelte YouTube-videóit és ha csak egyet kellene kiragadnunk közülük, léggömbhámozás helyett határozottan a házi készítésű lézerkardot kellene kiválasztanunk, ezzel ugyanis az iménti mozifilmes megjegyzést is meghazudtolhatjuk.

Kazutaka Okuda Twitter-felhasználó azonban elég aggasztó partykellékként figyelt fel rá egy tajvani klub színpadán, írja a Kotaku, a további magyarázatok helyett inkább mutatjuk a lényeget.

Rovatunk egybehangzóan szeretné látni a kamera mögött elterülő és vélhetően füstölgő pusztaságot is, bár azt is gondoljuk, hogy az ötlet zseniális, főként így a hét elején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik