Tech

Elege van a Facebook játék-meghívókból? Így tehet ellenük!

Ha az ismerősei folyamatosan kéretlen játék- és app-meghívásokkal bombázzák, nem kell egyenként hadakozni ellenük, kikapcsolhatja az egész funkciót egy helyen.

Három olyan módszert is mutatunk, amivel kikerülheti, hogy minden egyes Candy Crush Saga és Farmville (vagy bármilyen egyéb játék és alkalmazás) meghívót egyenként kelljen elhárítani, amikor valamelyik túlbuzgó ismerőse botor módon megnyomja a “meghívom az összes ismerősömet” gombot.

1. Az idegesítő ismerős esete

Ha nem szeretné minden ismerősét megfosztani attól a lehetőségtől, hogy meghívót küldjenek önnek, de van egy olyasvalaki, aki már az őrületbe kergeti a napi szintű zaklatással, tiltsa le az összes tőle érkező meghívót.

Lépjen be a Beállításokba (a Facebook fejlécének jobb szélén a kis nyílra kattintva elérhető menüben), majd a bal oszlopban válassza ki a Tiltás sort. Ezután az Alkalmazásmeghívások tiltása sorban adja meg az önt idegesítő ismerős nevét, és az illető máris elveszítette a lehetőséget arra, hgy önnek bármilyen app-meghívót küldjön.

facebook-tiltas-02

2. Az idegesítő alkalmazás esete

Ha nem egy ember, hanem egy bizonyos alkalmazás zavarja (például szívesen veszi az új és ismeretlen appokra történő meghívást, de a Candy Crush Sagából már elege van), akkor ugyanebben az almenüben keresse meg az Alkalmazások tiltása sort. Ha itt elkezdi beírni az önt zavaró app, vagy játék nevét, a rendszer felajánlja majd a lehetséges egyezéseket, ön pedig könnyen kiválaszthatja, melyiktől nem szeretne soha többé meghívót kapni.

facebook-tiltas-03

3. Irtás egy helyről

Ha már úgyis bezsákolt egy csomó alkalmazás-felkérést, kezelje őket egy helyről: nyissa meg a facebook.com/games aloldalt, majd a Tevékenység menüben az Ajánlások fülre kattintva láthatja az önnek küldött meghívókat. Itt egyenként is kilőheti őket az X gombra kattintva az egyes appok mellett, de az Összes mellőzése hivatkozást választva, majd az előreugró üzeneteket jóváhagyva máris örökre megszabadult az adott alkalmazás minden további zaklatásától.

facebook-tiltas-04

facebook-tiltas-05

facebook-tiltas-06

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik