Tech

Ilyen a kilátás egy LEGO vonatból

Egészen varázslatos az a videó, amin egy legóvonat vezetőállásába ülhetünk be, és nézhetjük meg, hogy milyen a világ a talajszinten.

A LEGO egy csodálatos dolog, és ezt mindannyiszor elmondjuk (leírjuk), akárhányszor csak a cikkeink közt felbukkan a téma. Az egymáshoz kapcsolódó alkatrészekből bármi kirakható, és tényleg csak a képzelet szab határt annak, hogy a kreatív elme mit hoz össze, legyen szó egyszerű épületekről, autókról, kombájnról, robotokról, vagy éppen egy működő, igen hosszú vasútvonalról.

Egy bizonyos Charlie H minden hétvégén a fejébe csapja a masiniszta sapkát, és azzal foglalja el magát, hogy hosszú és bonyolult legósíneket gyártson, amin legóvonatok pöfögnek, csühögnek és száguldoznak, ő pedig a modern technikának köszönhetően mindezt a kis mozdonyra rögzített akciókamerával mozgóképen is rögzíti. Így most mi is megtekinthetjük, hogy milyen hosszan és ügyesen gurul a legószerelvény, ami a szobából indul, elsuhan az ágy és az asztal alatt, megkerüli a karácsonyfát, majd pedig kimegy a szabadba.

Érdemes megfigyelni, hogy milyen ügyesen vannak összerakva a váltók, és mennyire jó, ahogy a szemből érkező szerelvények elsuhannak, illetve olyanok is akadnak, amik csak arra várnak, hogy a kamerás vonat elhaladjon előttük. Láthatjuk a síneken heverő macskát, a szabadban pihengető kutyát, és megnézhetjük, hogyan halad át a vonat a kicsi hídon, illetve a kerítés alatt. Ám egy ekkora projektnél nem meglepő, ha akadnak problémák, mint amilyen a szétszakadó sín, vagy éppen a vágányon békésen ücsörgő béka, amit csak némi lökdöséssel lehet odébb tessékelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik