Tech

Holnap újra a játékosoké lesz a Hungexpo

Április 30-án újra PlayIT-et rendeznek Budapesten, a játék-expón ráadásul nem csak kockulni lehet.

Amellett, hogy már egy ideje vidéki “nyúlványokat” is növesztett a PlayIT rendezvénysorozat, a budapesti esemény mérete és kínálata folyamatosan növekszik. Tavaly már a Hungexpóra költözött, most pedig az eddigi kettő helyett már három csarnokkal várja a látogatókat.

Ezek közül a G csarnokban található a legtöbb “klasszikus” PlayIT elem. Ide került a nagyszínpad (ahol Tech rovatunk szerkesztője felel a műsorvezetésért), de ebben a teremben lesz többek között a Lenovo támogatásával rendezett Y Kupa esport-verseny, a ReGamex retrójáték-kiállítás, és egy tonnányi olyan színpad és stand, ahol hardvergyártók és játékkiadók mutatják be újdonságaikat.

Az F csarnok többek között a modern játékos-világ egyik legfelkapottabb témája, a YouTuber-jelenség központja lesz, itt fordul elő az egy négyzetméterre eső legtöbb YouTube-videós, játékstreamer és netes véleményvezér, de itt lesz drón-versenypálya és szimulátor aréna is.

playit-2016-tavasz-budapest-02

A D csarnokban viszont elfnek, macskalánynak, Star Wars rohamosztagosnak és még ki tudja, minek öltözött lények lesznek többségben, ez lesz ugyanis a hazai cosplay közösség főhadiszállása. Emellett egy csomó olyan esemény került ide, amik épp azt mutatják meg, hogy a játék nem csak számítógép előtt játszható: a GameStar által indított Mozdulj Gamer kezdeményezés eseményei mellett lesz itt mászófaltól lézerharcon át pankrációig mindenféle olyan tevékenység, amihez valódi világban kell valódi mozgásokat végezni.

Ugyan a Collector’s jegyek már elfogytak, természetesen normál belépőt még mindig lehet venni (akár a helyszínen is), az eligazodáshoz pedig az alábbi térképet ajánljuk, hiszen van elég helyszín, könnyű eltévedni. Mondjuk érdemes is.

playit-2016-tavasz-budapest-03

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik