Tech

Akár tévéről is vezérelhetjük az egész lakást

Legalábbis akkor, ha van otthon egy csomó okos kütyünk, meg egy androidos Sony tévénk. Na jó, kis trükkel az utóbbi átugorható.

A Logitech jó ideje próbál kitörni abból a szerepből, miszerint ő az a bizonyos gyártó a spéci egerekkel és billentyűzetekkel. Bár persze mostanában is jön ki egy csomó jóféle perifériájuk, nyitottak az okos otthonok felé is.

A cég egyik speciális termékvonala a Harmony távirányító-család, amelyet mostanában már androidos alkalmazás formájában is megvillantanak az aktuális trendekre hangolva. A cél az, hogy az okos otthon eszközeit bármilyen androidos kütyüről irányíthassuk, de az app legújabb béta változatával már a Sony androidos tévéiről is megtehetjük mindezt.

A televízió képernyőjén könnyen kiválaszthatjuk, mit szeretnénk szabályozni, és már az alkalmazás bétájában is kismillió lehetőséget találunk a fényforrásoktól a zárakon és termosztátokon át akár a távvezérelhető redőnyökig.

logitech-harmony-02

Ha valakinek akad otthon bármilyen távvezérelhető otthoni eszköze és egy androidos Sony okostévéje, a Play Store-ból máris leszedheti az alkalmazást, de ha a Sony tévé hibádzik, egy kis trükkel bármilyen telefonra is elérhető az app. Az Android Police oldalán megtalálható az apk formátumú telepítőfájl, amit a mobilra / tabletre másolva és elindítva onnan is használható lesz (ne felejtse el előbb átállítani az Android rendszermenüjében, hogy a rendszer engedélyezze külső forrásokból származó appok telepítését is).

logitech-harmony-03

Ajánlott videó

Olvasói sztorik