Tech

Ingyenes játékot adott ki a Minecraft fejlesztője

Az építőkockás játékból hatalmas siker lett, ám a fejlesztők most valami teljesen mással próbálkoznak: az új játék ráadásul teljesen ingyenes.

A Minecraft úgy söpört végig a világon, mint egy A-kategóriás szökőár, és míg sokan máig sem értik, hogy a kockavilágban mégis mi az, ami magához láncolja a játékosokat, az egyszemélyes projektet mindez fikarcnyit sem érdekli, és sikere töretlen. Markus Persson (ismertebb nevén Notch) egyszemélyes projektje egy ideje már nem csak szoftveres, hanem plüssfigurák, bögrék, kapucnis felsők formájában is ostromolja a lakosságot, nem is beszélve azokról a YouTuberekről, akiket az tett gazdaggá, hogy a Minecraftot játszották, mások meg őket bámulták.

Notch most úgy döntött, ideje valami stratégiai jellegű dolgot is alkotnia, ezért a Minecraft világát idéző képi megvalósítással létrehozta a Crown and Council nevű játékot, ami a Steamen máris elérhető, méghozzá ingyenesen. Ahogy a fejlesztő is írja, egy könnyed, alkalmi játékosokat megszólító címről van szó, akik hajlandóak magukat belevetni a geopolitikai drámába, mely összesen 75 térképet ölel fel, ám a beépített generátornak köszönhetően bárki alkothat újabbakat.

crown and council

Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy a 8-bites kinézetű Crown and Council a Steam felhasználóktól vegyes értékeléseket kapott, ami nem azt jelenti, hogy rossz lenne a játék, csupán azt, hogy nem nyerte el mindenki feltétlen tetszését. Mivel azonban a gépigénye nevetségesen alacsony, így szinte bármilyen laptopon is futtatható, tehát érdemes bárkinek kipróbálni, aki szereti a stratégiai jellegű kikapcsolódást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik