Tech

Windows 10-ben már SMS-t is írhat a PC-ről

Hamarosan a Windows 10 segítségével úgy küldhetünk SMS-t, hogy elő sem kell kaparni a zsebünkből a telefont. Igaz, vannak korlátai a dolognak.

Talán vannak még néhányan, akik emlékeznek a kilencvenes évek végére, és a kétezres évek elejére, amikor elég felkapott mulatság volt az interneten keresztül, számítógépről küldeni SMS-t, ami népszerűségét leginkább annak köszönhette, hogy ingyenesen tehettük mindezt. Cserébe csupán annyit kellett elviselnünk, hogy a 160 karakterből 30-40 arra ment el, hogy a szolgáltatás az üzenet végére betette a saját reklámdumáját, de mindez kibírható kellemetlenség volt annak fejében, hogy nem kellett pénzt áldoznunk a küldésre.

Habár mostanában, amikor egyre több felhasználónak van mobilinternet előfizetése, így inkább e-mailben, vagy valamelyik közösségi oldal üzenetküldő funkcióját használva tartja a kapcsolatot másokkal, azért még előfordulhat, hogy olykor SMS-t kell küldenünk, és ezt hamarosan PC-ről is megtehetjük. Igaz, vannak korlátai a dolognak. A legutóbbi Windows 10 Mobile Insider Preview frissítés már megkapta a “Messaging Everywhere” (üzenetküldés bárhonnan) nevű újítást, aminek a lényege, hogy a rövid szöveges üzenetet egy Windows 10 PC segítségével is elküldhetjük.

windows-10-messaging-everywhere-2016-04-21-03

Persze a dolognak vannak korlátai. Jelen esetben arra van szükség, hogy legyen a birtokunkban egy Windows 10 Mobile-t futtató eszköz, mint amilyen a Lumia 650, vagy a 950, és aktiválva legyen a szolgáltatás a Microsoft fiókunkban. Amennyiben ez megtörtént, már könnyedén szinkronizálható az összes Windows 10 eszközünk, és a továbbiakban úgy küldhetünk és olvashatunk fogadott SMS-t, hogy ki szem szedjük a telefont a zsebünkből. Az újdonság egyelőre csak a Windows 10 fejlesztői változatában elérhető, de épp ezért szinte biztos, hogy a nyáron esedékes nagy frissítőcsomagba bekerül.

Habár ez nem ugyanaz, mint a cikk elején taglalt egykori ingyen SMS-es dolog, azért valahol mégis hasonlít rá, annyiban legalábbis mindenképpen, hogy most is a klaviatúrán pötyöghetünk, mint egykoron. Egyebekben pedig az SMS letűnt korok emléke, amit már csak akkor használunk, ha nagyon muszáj, vagy ha figyelmeztetni akar minket valaki, hogy nagy hóban üljünk át másik autóba.

windows-10-messaging-everywhere-2016-04-21-02

Ajánlott videó

Olvasói sztorik