Tech

Jönnek az új MacBookok

Vékonyabb, könnyebb, csendesebb, erősebb. Mint minden gyártó minden csúcstermékének minden generációja.

Az Apple frissítette a MacBook felhozatalt, ami aktuálisan a legújabb processzort, hosszabb akkumulátoridőt, illetve többek között már rózsaarany színt is jelent, hogy a súlyról és a vékonyságról már ne is beszéljünk, hiszen a legvékonyabb és legkönnyebb Mac gépek érkeznek a mostani generációval.

Az alumíniumvázas, négyféle színben választható MacBook (arany, ezüst, űr-szürke, és rózsaarany), 12 hüvelykes Retina-kijelzőt, teljes értékű klaviatúrát, FourceTouch trackpad-et, illetve USB-C portot kapott, nem is beszélve az állítólag egész napot kiszolgáló akkumulátorról, illetve a mindössze 13,1 milliméteres vastagságról.

A frissített MacBook hatodik generációs, kétmagos Intel Core M szívvel rendelkezik, ami 1,3 GHz-en ketyeg, de a Turbo Boost funkcióval akár 3,1 GHz-ig is pörgethető, a memória pedig 1866 MHz-es. Nem úszta meg gyorsulás nélkül grafika sem, mert az Apple szerint az Intel HD 515 huszonöt százalékkal gyorsabb elődjénél, és gyorsabban szedi a lábát a háttértár is. Az akkumulátor a gyártó szerint 10 órányi wifis netezést, és 11 órányi iTunes mozizást képes kiszolgálni.

macbook-2016-02

Ami pedig külön jó, hogy nincsenek benne mozgó alkatrészek vagy ventilátorok, így csendes, mint egy fojtódrótos bérgyilkos, illetve természetesen nem maradhatnak le a vezeték nélküli kapcsolat követelményei sem, tehát akad 802.11ac Wi-Fi, valamint Bluetooth 4.0 is. Amellett, hogy szépek, csendesek, és persze továbbra sem olcsók, minden új MacBook ingyenesen megkapja az iMovie-t, a GarageBandet, valamint az iWork alkalmazást.

Jelenleg az Apple 1300 dollárt (átszámolva 354 ezer forintot) jelölt meg a legolcsóbb kiépítésű modellhez, aztán ki tudja, mennyi lesz, mire ideér Magyarországra. Persze, aki eddig is MacBook rajongó volt, és csak ezt használta munkára, eztán sem fog másfelé kacsingatni, ebben teljesen biztosak vagyunk. Ja, és a 13 hüvelykes MacBook Air is megújul, minden konfigurációja 8 GB memóriát kap, ha valaki inkább a légies irányban tapogatózna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik