Tech

Így még nem látott hangfalat elsülni

LOUD on Planet X címmel itt egy teljesen őrült játék, amely három, egymástól igen távol lévő dolgot mos egybe: a zenei ritmusjátékokat, a várvédős stratégiát és a független kiadványok világát.

Gyermek-, tinédzser-, majd mindegykorunk B-filmjeit idézi a Pop Sandbox új játéka. A sztori szerint a világ elsősmárolós gitárzenéit futószalagon gyártó zenekarokat elvitték valami furcsa idegen lények, amelyek csak szemekből és a szemeket összefogó zselébőlállnak. A bandák pedig elrabolva is azt teszik, amihez a legjobban értenek, egy színpadon állva tolják a sikakaszalécet. Itt jövünk mi a képbe: fülről levesszük, hogy milyen a szám tempója, szemről levesszük, hogy milyen tempóban lüktet a hangfal: amikor lüktet, akkor kell rákattintani az előtte álló területre – ekkor ugyanis lövünk egyet. Igen, a hangfallal lőjük a szörnyeket. Tényleg.

Az oktató mód persze egy szám alatt megtanítja nekünk, hogy hogyan tüzeljünk, miként javítsuk meg a túlmelegedett hangfalat, hogyan használjuk a különleges képességeinket, mi pedig felvont szemöldökkel ülünk a Steam előtt, hogy ez majd a gyermekünknek jó lesz, de túl egyszerű és meglepően könnyed. Oké leírva furán hangzik, mutatjuk inkább videóban.

Amikor hatodjára halunk meg az első számnál és az össze-vissza püfölt vashordók kongása meg a hamisra hangolt gitárok mollja se fejezi ki, hogy mennyire a pokolba kívánjuk a ritmusjátékokat, akkor tudjuk, hogy valamire azért rányúltunk. A taktikai érzékünkre ugyanis nagyobb szükségünk lesz, mint a reflexeinkre: egyszerre négy sávon ömlenek be a szörnyek (mellesleg pontosan így látják a fesztiválzenekarok a bizonságiakig tolakodó tömeget), minden szörnyet annyiszor kell meglőni, ahány szeme van, tüzelni pedig csak ritmusra tudunk, a zenék pedig vannak annyira fülbemászóak, hogy a ritmus díszítéseit is elkezdjük lekopogni az egérrel – erre egész gyorsan rá fogunk jönni, hogy nem szabad.

Ha nem tudtuk elképzelni, milyen lehetne egy moshpitben pogózni idegen civilizációk tagjaival, most megtehetjük.
Ha nem tudtuk elképzelni, milyen lehetne egy moshpitben pogózni idegen civilizációk tagjaival, most megtehetjük.

Ami az indie zenekarokat illeti egyébként, meglepően jó szelekciót sikerült összehozniuk a fejlesztőknek: Tegan and Sara, CHVRCHES, Metric, Purity Ring vagy Austra mellett olyan nevek zenéire menthetjük meg magunkat és a világot, mint Lights, METZ, F*cked Up, HEALTH, Little Dragon, Shad, Cadence Weapon, July Talk vagy a Monomyth.

A LOUD on Planet X április 21-től nemcsak Steamen, hanem Playstation 4-en, illetve iOS és Android platformokon is elérhető, mi pedig kénytelenek vagyunk a már említett CHVRCHES egyik számával zárni, csak hogy felkészítsünk mindenkit a százpár BPM okozta frusztrációra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik