Tech

Annyi a megcsalásoknak? Érkezik az okosmatrac

Egyből jelez a tulaj telefonján, ha használatban van. Az alkalmazás súlyosan érintheti a titkos viszonyt ápoló férjeket és feleségeket.

Egy kutatás szerint Spanyolországban rengeteg megcsalás és hűtlenség történik. A statisztikákra felfigyelve egy helyi matracgyártó cég egészen különös ötlettel állta elő: olyan high-tech ágybetéteket készítettek, amelyek egy applikáció segítségével jeleznek a tulajnak, ha az ágyban épp “esemény” van.

A Durmet által kifejlesztett Smarttress szerelemdetektora huszonnégy ultrahangos érzékelővel működik. A szerkezet elemzi az ágyban folyó gyanús mozgást, majd közli a használattal kapcsolatos adatokat. A rendszer az intenzitás mérése mellett egy 3D-s képet is alkot, amely bemutatja, mely területek vannak a leginkább igénybe véve.

A cég kampányvideót is készített e termékhez, egy jó kis szlogennel: “Ha a párja nem hűséges, legalább a matraca legyen az”. A vállalat állítása szerint a produktum nem ámítás, nem csalás, az 1 750 dolláros (nagyjából 460 000 forintos) ágybetét a gyártás befejezése után beszerezhető lesz. Ha ez nem lenne elég, a matrac állítólag kényelmes is, így nem kell félnie a tulajdonosnak attól, hogy éjszaka drótok állnak majd a hátába.

Úgy tűnik azonban, hogy a pozitívumok ellenére a Youtube-felhasználokat nem győzte meg a termék, a videó elég sok diszlájkot kapott. Sokak szerint nincs szükség ágyra a megcsaláshoz, ráadásul mi van, ha a félrelépés nem is az érintett otthonában történik. Arról nem is beszélve, hogy gyanúsan viselkedő párunk valószínűleg tudni fog az újonnan beszerelt okosmatracról. Ha valaki igazán gyanakodik, az árat figyelembe véve talán egyszerűbb lenne a lakás rejtett kamerákkal történő felszerelése.

Hogy a Smarttressből lesz-e sikertörténet, csak a piaci forgalomba kerülés után dől el.

(Via: Huffingtonpost)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik