Tech

Videojáték-hőshöz imádkozott egy kínai néni

Istennek hitte, pedig egy játékban szereplő karakter szobra előtt gyújtott füstölőket a néni, akinek fotói bejárják az internetet.

A különféle kultúrák vallásaiban nem meglepő dolog, ha egy köztéren valamilyen szakrális szobor vagy emlékmű található, és sokfelé az sem kirívó, ha ezek előtt az adott vallás hívői megállnak lerón tiszteletüket. Az már viszont sokkal érdekesebb, amikor valaki úgy imádkozik egy szobor előtt, hogy az bizony minden, csak nem isten.

Az alábbi képeket Kínában készítették, ahol egy idős hölgy füstölőket gyújtott és térden állva imádkozott egy szobor előtt, amit ő egy ókorban élt, azóta pedig istenként tisztelt hadúr, Guan Yu emlékművének hitt. Sajnos azonban a kiállított műremek a League of Legends nevű online játékban (és az esport mozgalom egyik aktuális kedvencében) szereplő hős, Garen.

lol-isten-02

Oké, manapság a játékok egy részében épp az a keletiesen eltorzított, valószínűtlen méretű páncélokban és fegyverekkel mászkáló karakterek a menők, mint ahogy a korai hősöket is ábrázolták anno, de azért ha megnézzük, a két karakter nagyjából annyira hasonlít egymáshoz, ahogy egy csodás magyar urbánus szleng mondja, tehát mind egyik tojás a másik körfűrészhez. Döntsék el önök.

lol-isten-03

Mindenesetre a szegény nénikéről készült fotókat az internet összes bugyraiban osztogatják a játékosok, azt viszont nem tudni, neki elmondta-e valaki, hogy rossz irányba küldte a fohászokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik