Tech

Videojáték-hőshöz imádkozott egy kínai néni

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2016. 04. 11. 09:00

Istennek hitte, pedig egy játékban szereplő karakter szobra előtt gyújtott füstölőket a néni, akinek fotói bejárják az internetet.

A különféle kultúrák vallásaiban nem meglepő dolog, ha egy köztéren valamilyen szakrális szobor vagy emlékmű található, és sokfelé az sem kirívó, ha ezek előtt az adott vallás hívői megállnak lerón tiszteletüket. Az már viszont sokkal érdekesebb, amikor valaki úgy imádkozik egy szobor előtt, hogy az bizony minden, csak nem isten.

Az alábbi képeket Kínában készítették, ahol egy idős hölgy füstölőket gyújtott és térden állva imádkozott egy szobor előtt, amit ő egy ókorban élt, azóta pedig istenként tisztelt hadúr, Guan Yu emlékművének hitt. Sajnos azonban a kiállított műremek a League of Legends nevű online játékban (és az esport mozgalom egyik aktuális kedvencében) szereplő hős, Garen.

Oké, manapság a játékok egy részében épp az a keletiesen eltorzított, valószínűtlen méretű páncélokban és fegyverekkel mászkáló karakterek a menők, mint ahogy a korai hősöket is ábrázolták anno, de azért ha megnézzük, a két karakter nagyjából annyira hasonlít egymáshoz, ahogy egy csodás magyar urbánus szleng mondja, tehát mind egyik tojás a másik körfűrészhez. Döntsék el önök.

Mindenesetre a szegény nénikéről készült fotókat az internet összes bugyraiban osztogatják a játékosok, azt viszont nem tudni, neki elmondta-e valaki, hogy rossz irányba küldte a fohászokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.