Tech

Játékot még nem irányítottak ennyire őrülten

Képzelje el, hogy az irodai számítógépes munkáját egér és billentyűzet helyett csak egy nyilakkal ellátott szőnyegen ugrálva tudja elvégezni. Rosszul hangzik? Akkor nézze meg ezt a srácot!

Az elmúlt évek során láttunk már számos elborult játékirányítási módot, így például akadtak, és még akadnak is olyan emberek, akik billentyűzet, egér, vagy játékvezérlő helyett valami teljesen elborult módszert választottak a figurák mozgatására. Akadt például, aki egy belső nézetű, lövöldözős akciójátékot egy Rock Band gitárral játszott, de a sort hosszasan lehetne folytatni. Most pedig itt egy újabb elborult menet, amin talán már kicsit túl is van tolva a dolog, főleg, ha megnézzük, hogy milyen hosszan végezte a tevékenységet ez a szent őrült.

A World of Warcraft egy igen régóta népszerű online játék, amiben nagyon röviden annyi a lényeg, hogy kitartó munkával fejlesztjük játékbeli karakterünket, mígnem eléri a maximális szintet. Igaz, egy ideje a fejlesztést végző Blizzard lehetővé tette a durva karakterfejlesztések megvásárlását, így a folyamat lényegesen rövidebb lehet, de az igazán hithű játékosok inkább heteken, hónapokon keresztül kalandoznak és harcolnak, hogy végül saját erőből érjék el a jelenlegi maximális 100-as szintet. És vannak az igazán elkötelezettek, akik saját maguknak nehezítik meg a játékot valamilyen nem épp hagyományos módszer bevetésével, mint ez a fiatalember:

A képen látható, Rudeism becenevű fiatalember fogta, és úgy érte el a százas szintet, hogy nem az egér-billentyűzet irányítást választotta, mint ahogyan azt bármelyikünk tenné, hanem egy Dance Dance Revolution táncszőnyeget használt kontroller gyanánt. Aki csak egy pillanatra is belenéz a videóba, láthatja, hogy azért ez nem ugyanaz, mint néhány billentyűt nyomogatni, illetve az egérrel kattintani, hanem kifejezett fizikai munka, ráadásul a koncentráció is jobban megoszlik. A folyamatos előrehaladáshoz, irányváltáshoz, vagy épp a különféle akciókhoz itt nem kényelmes gombnyomkodáson, hanem a táncszőnyeg érintőire ugráláson át vezet az út, tehát folyamatosan pattogni kell.

Már ezért is megéri megemelni a süveget a srác előtt, de ha jobban megnézzük a videót, láthatjuk, hogy hosszú-hosszú órákat ölt így a játékba, ami még a háttérben lévő ablakon át is követhető, ahol látható a napszakváltás. Rudeism számára nem ez volt az első alkalom, amikor szokatlan irányítóeszközt választott a játékhoz, mert korábban láthattuk már kormánnyal kalandjátékot, és gitárral lövöldét játszani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik