Tech

Játékot még nem irányítottak ennyire őrülten

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 04. 06. 14:00

Képzelje el, hogy az irodai számítógépes munkáját egér és billentyűzet helyett csak egy nyilakkal ellátott szőnyegen ugrálva tudja elvégezni. Rosszul hangzik? Akkor nézze meg ezt a srácot!

Az elmúlt évek során láttunk már számos elborult játékirányítási módot, így például akadtak, és még akadnak is olyan emberek, akik billentyűzet, egér, vagy játékvezérlő helyett valami teljesen elborult módszert választottak a figurák mozgatására. Akadt például, aki egy belső nézetű, lövöldözős akciójátékot egy Rock Band gitárral játszott, de a sort hosszasan lehetne folytatni. Most pedig itt egy újabb elborult menet, amin talán már kicsit túl is van tolva a dolog, főleg, ha megnézzük, hogy milyen hosszan végezte a tevékenységet ez a szent őrült.

A World of Warcraft egy igen régóta népszerű online játék, amiben nagyon röviden annyi a lényeg, hogy kitartó munkával fejlesztjük játékbeli karakterünket, mígnem eléri a maximális szintet. Igaz, egy ideje a fejlesztést végző Blizzard lehetővé tette a durva karakterfejlesztések megvásárlását, így a folyamat lényegesen rövidebb lehet, de az igazán hithű játékosok inkább heteken, hónapokon keresztül kalandoznak és harcolnak, hogy végül saját erőből érjék el a jelenlegi maximális 100-as szintet. És vannak az igazán elkötelezettek, akik saját maguknak nehezítik meg a játékot valamilyen nem épp hagyományos módszer bevetésével, mint ez a fiatalember:

A képen látható, Rudeism becenevű fiatalember fogta, és úgy érte el a százas szintet, hogy nem az egér-billentyűzet irányítást választotta, mint ahogyan azt bármelyikünk tenné, hanem egy Dance Dance Revolution táncszőnyeget használt kontroller gyanánt. Aki csak egy pillanatra is belenéz a videóba, láthatja, hogy azért ez nem ugyanaz, mint néhány billentyűt nyomogatni, illetve az egérrel kattintani, hanem kifejezett fizikai munka, ráadásul a koncentráció is jobban megoszlik. A folyamatos előrehaladáshoz, irányváltáshoz, vagy épp a különféle akciókhoz itt nem kényelmes gombnyomkodáson, hanem a táncszőnyeg érintőire ugráláson át vezet az út, tehát folyamatosan pattogni kell.

Már ezért is megéri megemelni a süveget a srác előtt, de ha jobban megnézzük a videót, láthatjuk, hogy hosszú-hosszú órákat ölt így a játékba, ami még a háttérben lévő ablakon át is követhető, ahol látható a napszakváltás. Rudeism számára nem ez volt az első alkalom, amikor szokatlan irányítóeszközt választott a játékhoz, mert korábban láthattuk már kormánnyal kalandjátékot, és gitárral lövöldét játszani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.