Tech

Nem sokáig nézegetheti az FBI a mobilok tartalmát

Az Apple mérnökei előbb-utóbb be fogják foltozni azt a biztonsági rést, amellyel feltörték a san bernardinói lövöldöző iPhone-ját.

Az Apple ugyan nem segített az FBI-nak, hogy hozzáférjen a san bernardinói lövöldöző telefonjának tartalmához, de megoldották máshogy – a titkosítás feltörésével. Az FBI jelezte: készen áll arra, hogy más hatóságoknak is segédkezzen hasonló ügyekben.

Szakértők viszont arra figyelmeztettek: ha be akarják vetni a san bernardino-i eset során alkalmazott technikát, sietniük kell. A telefon feltörésére ugyanis a telefonok biztonsági hiányossága adott lehetőséget, és ezt minden bizonnyal egy következő szoftverfrissítés alkalmával orvosolni fogják.

Az Apple egyik vezető mérnöke a Reuters hírügynökségnek azt mondta: ha az FBI nem is árulja el, milyen módszerrel fért hozzá a mobiltelefon tartalmához, az más úton ki fog derülni. Minél többször alkalmazzák, annál nagyobb a kiszivárgás lehetősége. Ezek után pedig már könnyedén be lehet foltozni a biztonsági rést, ha nem találják meg előbb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik