Tech

A titkolózóknak kedvezhet a Facebook újítása

Lehetőséget adnának a titkos kommunikációra, miközben a magyar kormány éppen tiltaná ennek lehetőségét.

Új szolgáltatások nyomára bukkantak a Facebook csevegőalkalmazásának programkódjában. A jelek szerint hamarosan lehetőség lesz arra, hogy titkos beszélgetéseket folytassunk a Messengerben, sőt, azt is lehetővé teszik, hogy az alkalmazáson keresztül fizethessünk egyes termékekért.

A Daily Mail rosszmájúan megjegyezte: szerintük a titkosított beszélgetések remek eszközt adnak a hűtlenkedők kezébe. Ezzel a funkcióval viszont nem lesz úttörő a Facebook: a WhatsApp-ban már régóta benne van.

Azt még nem tudni, hogy az új fizetési szolgáltatás pontosan hogyan fog működni, de az Egyesült Államokban már lehetőség van arra, hogy néhány érintéssel pénzt küldjenek egymásnak a Messenger felhasználói. Mark Zuckerberg ugyanakkor azt mondta nemrég: a Facebook nem akar pénzügyi szolgáltatóvá válni, de nyitott arra, hogy partneri megállapodásokat kössön. A cél az, hogy minél akadálymentesebbé tegyék a felhasználók közötti tranzakciókat.

Kedden ugyanakkor a magyar kormány bejelentette: tiltanák az olyan eszközöket, amelyek lehetővé teszik az olyan kommunikációt, amelyet a hatóságok nem tudnak lehallgatni, különös tekintettel a titkosító mobilalkalmazásokra. Azt még nem tudni, hogy ez hogyan érintené a Messenger új funkcióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik