Tech

Virtuális valóságba költözik a pornó YouTube-ja

Bár fura kimondani, de a PornHub az egyik leginnovatívabb webes szolgáltatás, tartalom ide vagy oda. Most éppen megmutatják, mire is jó a VR.

“Letöltöttem az internetet, 876234 zettabájt, de pornó nélkül ráfért egy DVD-re”. Az internet rejtett lényegéről szóló vicc ma is tökéletesen megállja a helyét, ráadásul ahogy a film- és zeneiparban is hódítani kezdett a letöltés helyett az online közvetítés, a felnőtt oldalak is villámgyorsan álltak át streamingre. Született is egy csomó “tematikus YouTube”, de a közmegegyezés szerint a webes szexvideó-oldalak királya manapság a PornHub.

Az oldal üzemeltetői egy hagyományos üzleti brand szemléletével fejlesztik a szolgáltatásaikat, iszonyú precízen figyelve a célközönségüket, és a statisztikák alapján folyamatosan reszelve a funkciókat. Most is időben szállnak fel az egyik legújabb trend mögé: közleményük szerint jönnek az ingyenesen nézhető, szabadon “forgatható” videók, amelyek egy VR-szemüvegen át nézve valószerű térbeli élményt nyújtanak. Egyébként hagyományos böngészőből is nézhetők így a videók, ehhez csak az egeret kell nyomva tartani, és (hej, de el akartam kerülni ezt a szóhasználatot) húzogatni.

pornhub-vr-02

A Gizmodo újságírói már belenéztek a kezdeti kínálatba, ami azért még nem tökéletes, az elérhető videók egy része még kissé “kásás”, a felbontás nem az igazi, és furcsák az arányok is, a néző fölött elhelyezkedő “művésznő” úgy néz ki, mintha 15 méteres óriás lenne. Ráadásul a demóként feltöltött kínálatban csak férfi szemszögből lehet nézelődni, és azért lássuk be, a PornHub statisztikái szerint bizony a hölgyek is gyakran néznek erotikus videókat. Ha valaki szeretné kipróbálni a dolgot, kattintson ide a VR-tartalomért (de csak óvatosan, mert a kattintás után tényleg 18 plusszos tartalom várható). A már elérhető filmek egyébként nem is használják ki teljesen a 360 fokot, általában olyan a látvány, mintha a normál nézethez hozzátennénk némi perifériás látást, de a hátunk mögé már nem lehet visszanézni (igaz, minek is, ha az akció előre van, de hát ki tudja, kinek mi a jó ugyebár).

A szolgáltató folyamatosan tölti fel a VR-kompatibilis tartalmakat, ha valakinek esetleg a normál változat látszana, a videó alatti kezelősávon kattintson egy határozottat a VR opcióra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik