Tech

Brüsszelben van? Biztonságban van? Így tudathatja mindenkivel!

A Facebook terrortámadások és természeti katasztrófák során használt funkciója a brüsszeli merénylettel kapcsolatban is elérhető.

A közösségi oldal egy ideje már igyekszik odafigyelni arra, hogy katasztrófák, tömeges balesetek, illetve terrorcselekmények esetén az érintett területen tartózkodók tudatzhassák a világgal, hogy semmi bajuk. Most sincs másképp.

Ha ön is a helyszín közelében tartózkodik, kétféleképpen tudathatja ismerőseivel és szeretteivel, hogy jól van. Egyrészt, ha a telefonos Facebook alkalmazás a helyadatok alapján úgy érzékeli, hogy ön az esemény környékén van, egy üzenetet küld, melyben rákérdez, minden rendben van-e. Ha tényleg nincs baja, és szeretné ezt a Facebookon is megmutatni, csak koppintson a Biztonságban vagyok / I’m Safe gombra.

Ha a közelben van, de valamiért nem kapott üzenetet, látogasson el a mostani esemény után létrehozott https://www.facebook.com/safetycheck/brusselsexplosions-march2016/ aloldalra, és kattintson az Igen, tudatom az ismerőseimmel / Yes, let my friends know hivatkozásra.

brusszel-facebook-01

Ajánlott videó

Olvasói sztorik