Tech

Itt az első 30 hivatalos Oculus Rift játék

A Facebook atyja nem aprózta el a bejelentést, 30 játék érkezik a VR-szemüvegre.

Tény, hogy a Facebook nem feltétlenül a játékok miatt vásárolta meg az Oculust: Zuckerberg korábbi víziói szerint inkább olyasmi a végcél, hogy az egymástól távol élő ismerősök a virtuális térben találkozhassanak, és ne csak egy üzenőfalat bámulva lájkolgassák egymás bejegyzéseit, hanem VR-szemüveget viselve egy digitalizált világban beszélgethessenek. De ettől még az Oculusban ott a játék-potenciál, hiszen ahogy a vetélytársak egyre-másra bemutatják saját megoldásaikat, még mindig ez az egyik legjobbnak tűnő VR-játékplatform. A VR-headset forgalmazásának március 28-i hivatalos megkezdésére nem is 1-2 játékkal készülnek, hanem egyenesen harminccal, amelyet Mark Zuckerberg jelentett be a világ számára legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

Autóversenytől a lövegtornyos stratégián, űrszimulátoron át a virtuális sportig és akár teljesen elborult, kísérleti játékokig nagyon változatos a lista. Íme a bejelentett címek:

oculus-rift-30-jatek-02

Ez pedig a hivatalos videó az új játékokhoz, tessék szépen ámuldozni. Persze az Oculus Rift hivatalosan nem lesz elérhető még Magyarországon a március 28-i induláskor, de ha valakinek már nagyon viszket a szeme egy kis 3D mókára (és gyűjtögetett a kissé borsos vételárra), minden bizonnyal megtalálja a módját, hogy külföldről is beszerezze a headsetet, a kiegészítőket, és az alábbi játékok valamelyikét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik