Tech

Nem megy a munka? Segít a bazmegolós hajcsár!

Akiknek csak egy kis motiváció kell, hogy melózzanak, azoknak jót fog tenni, ha a böngészőjük elhajtja őket melegebb éghajlatra, amikor nem a munkával foglalkoznak.

Van úgy, hogy egyszerűen nem áll rá a kezünk a munkára, és elegünk van az egész napból, vagy egyszerűen csak éppen úgy keltünk, hogy éppen a pokolba kívánjuk az egészet. Olyan ember is akad, akinek alapvetően nincs baja semmivel, csak mondjuk otthonról dolgozik, és túl sokszor áll meg pihenni. Nekik jöhet jól egy aranyos kis Chrome kiegészítő, ami a Go F*cking Work nevet viseli, amit magyarra fordítva nagyjából azt kapjuk, hogy

Csináld a kib*szott munkád!

A pillanatok alatt telepíthető kiegészítő használatakor mindössze annyi a teendőnk, hogy megadjuk neki, mely oldalak látogatása esetén küldjön el a p*csába munkaidő alatt, és ezt követően ha próbálunk arrafelé szörfölni, már kapjuk is a durva rendre igazítást. Habár mindez nem túl cizellált, de igazán hatékony módja annak, hogy ne töltsük az egész napunkat a Facebook és a YouTube előtt, vagy valamilyen online játékban farmolgatva.

fucking work

Amennyiben például megadjuk neki azt, hogy a facebook.com legyen az egyik tiltott oldal, és éppen aktív a Go F*cking Work, akkor amint megpróbálunk a Facebook felé navigálni, máris vizuálisan rivall ránk, hogy emlékszünk-e még a munka fogalmára, és kib*szottul húzzunk vissza melózni. Máskor hajlamos árnyaltabban fogalmazni, és azt írja, hogy az élet rövid, hamarosan meghalunk, szóval addig is dolgozzunk!

Természetesen az aktiválása nem azt jelenti, hogy többet nem férünk hozzá kedvenc oldalainkhoz, mindössze arról van szó, hogy időszakosan kiiktathatjuk azokat, bár a kiegészítő szerint ez nem túl szerencsés ötlet. A fejlesztő Alex Lam azt mondta, nem számított arra, hogy a terméke sikeres lesz, mindössze annyit szeretett volna, hogy valamivel ellensúlyozza saját, netezés miatti unproduktív periódusait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik