Tech

Hamarosan ön lehet az animált gifek Mozartja

A különböző hátterek előtt tántorgó Travolta után valami mást is csinálna a Giphy. Egészen pontosan ön csinálhat valami mást, akár épp a következő mém-állócsillagot.

Az elmúlt években a közösségi oldalaknak olyan szinten szerves része lett a Giphy, mint képviselői vagyonbevallásnak a “baki”. Már nagyon sokan innen szedik az animált képeiket, melyek számos forrásból táplálkoznak, legyen az TV, mozi, zene, vagy egyéb kulturális jellegű dolog.

De úgy tűnik, a Giphy nem elégedett azzal, hogy havi 150 millió felhasználót szolgál ki, illetve 300 millió dollárt ér, úgy döntött, ideje saját részleget nyitni, ami majd ontja magából az originál animált tartalmakat. A Giphy Studios nevet viselő divízió Los Angelesben működik, és nem kisebb személy segíti a munkáját, mint Nick Weidenfeld, aki az AdultSwim alkotója. Ez egy alapvetően rajzfilmeket sugárzó, de tartalmában mégis felnőtteknek szóló csatorna.

giphy

A Giphy alapítója, Alex Chung így fogalmazott: “A kiváló minőségre, és a csúcs tartalmakra fókuszálunk majd, az eredeti tartalmaink pedig egy kis részét képezik majd ennek. Úgy fogunk dolgozni, mint egy ügynökség, amiben animátorok és szerkesztők végzik majd munkájukat”.

Nem tudni, hogy mindez pontosan mit jelent, de biztos valami nagy volumenű dolgot, hiszen a Giphy bármennyire is sok látogatót szolgál ki, valójában csupán az animált gifeket töltik le tőle az emberek, tehát ha valami mást is be akarnak hozni a portfólióba, akkor annak viszonylag nagyot kell durrannia. Egyes hírforrások szerint az újdonság nem lesz más, mint egy beépített gif szerkesztő, tehát már nem kell különféle segédprogramokkal bűvészkednie annak, aki szeretne valami menő giffel válaszolni egy Messenger üzenetre, hanem megcsinálhatja a kis animációt saját maga, az új webes szolgáltatásban. Ha tényleg ilyesmi készül, várjuk szeretettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik