Tech

Házaspárbaj: ne dőljön be az új Facebook-hisztériának!

Érdekes álhírt osztogatnak a közösségi oldalon, amitől minden bizonnyal jó pár kapcsolat hullna szét, ha igaz lenne.

Arról megoszlanak a vélemények, hányszor hazudunk naponta, de az biztos, hogy mindenki megteszi. Persze néha nem rosszindulatból, egyszerűen csak könnyebb azt mondani, hogy persze, kiváló volt a főzelék, drágám (blöeergh), vagy ugyan, Béla, a méret nekem egyáltalán nem fontos (hihihi). A legtöbb pszichológiai kutatás egyetért abban, hogy még a legjobb és legszorosabb kapcsolatokban is előfordul, hogy nem teljesen az igazat mondjuk a másik félnek, vagy esetleg felnagyítunk, lekicsinyítünk dolgokat, netán elhallgatunk ezt-azt. És ez önmagában nem is baj, csak akkor csapnak belőle nagy patáliát a párok, ha a dolog kiderül.

A Facebookon most épp egy ehhez kapcsolódó álhír kezdett terjedni. Az üzenőfalakon továbbosztogatott szöveg pontosan így szól:

Jó hír a Facebook-on is megosztott kapcsolatban élőknek.
Mostantól azzal akivel kapcsolatban vagyunk, a Facebook engedélyt ad az üzenetek és tevékenység naplók átböngészésére. Ezzel is erősítve a párkapcsolatban élők bizalmát egymás felé. Az üzenetek és tevékenységek megtekinthetőek, viszont visszaírni vagy reagálni egy-egy posztra nincs lehetőség.

facebook-hazasparbaj-01b

Az egyszer biztos, hogy lenne tányércsapkodás és fogaknak csikorgatása, ha a párok korlátlanul belenézhetnének a velük a Facebook szerint kapcsolatban állók minden adatába. Egy ártalmatlan üzenet az extől, egy privátra állított fotó egy másik illetővel, vagy hasonló okok jól odacsaphatnának a családi békének, de szerencsére ilyesmiről szó sincs.

A hoaxot ugyanis semmi nem támasztja alá. A Facebook még a legeslegkisebb újítást vagy változtatást is jó előre megszellőzteti sajtóhírekben, vagy saját felületein, és ilyesminek még nyomát sem találtuk. Ráadásul Mark Zuckerberg mindig is a személyes adatok és a privátszféra nagy védelmezője volt, ezért furcsa lenne egy ezzel teljesen szembehelyezkedő újítás a szolgáltatásban.

Persze ettől még lehet igazat mondani, az sosem árt. Legfeljebb egy kisebb sértődés után holnap jobb lesz a főzelék, vagy megfőzzük mi magunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik