Tech

Nemsokára hiába keresi majd az okostévéken a Skype-ot

Hamarosan eltűnik a tévén keresztül integető nagypapa, mert a Microsoft megszűnteti az okostévés Skype támogatását.

Még csak közelítő adataink sincsenek arról, hogy hányan használják a Skype alkalmazását az okostévéjükön, de azt tudjuk, hogy hamarosan mennyien fogják. Semennyien. Köszönhetően annak, hogy a Microsoft megerősítette, megszűnik az okostévés Skype támogatás, ami egyúttal azt is jelenti, hogy megszűnhet a nagyképernyős videohívás és csevegés. Pedig azért lássuk be, igazán jól néz ki, amikor messze lévő rokonaink vagy barátaink száz centis képátlónál is nagyobb képernyőkről integetnek vissza nekünk.

A hivatalos szövegezés szerint a támogatás 2016. júniusában áll le, tehát onnantól kezdve nem érkezik frissítés, illetve érinti az új regisztrációkat is, bár ettől a tévégyártóknak még nem feltétlenül kell eltüntetni a kínálatukból a Skype-ot. Ám felvetődik a kérdés, hogy miért hagynának meg egy olyan alkalmazást, aminek megszűnik a támogatása, és a továbbiakban nem érkezik hozzá frissítés, így míg a tévé szoftvere fejlődik, lenne egy olyan alkalmazás, ami megragadt a 2016. júniusi állapotában. Ez egyébként akár a védelem szempontjából is kérdéses lehet, ezért feltételezhető, hogy a gyártók előbb-utóbb biztosan törlik az alkalmazások közül a csevegőprogramot.

skype for tv

“A televíziógyártók eltávolíthatják néhány modelljükről a Skype-ot, de az is megeshet, hogy mindegyikről”, írja a Microsoft, és azt is közli, hogy mivel az alkalmazást a legtöbben már a nappaliban is valamilyen mobileszközről használják (a tévé helyett), így nem sok értelme volt meghagyni a tévés verziót. Ezért úgy gondolják, hogy felesleges pénzt ölni egy olyan dolog frissítésébe, amit alig használnak, és az így megmaradó összeget a mobilplatformos verziók további fejlesztésére lehet fordítani.

Kár, hogy a trendek ezzel pont szembe mennek manapság, a multiképernyős megközelítés uralja a multimédiát. Elég csak a Netflixre gondolni, ahol mondjuk a PC böngészőjében kezdjük nézni a filmet, majd folytatjuk mobilon, miközben átmegyünk a hálószobába, ahol máris átadjuk a stafétát az okostévének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik