Tech

Saját beszkennelt fenekéből készített kalóztérképet a veterán

A kalózhajók kincse sokszor rejtélyes szigetek közelében hevert a tenger fenekén. Most viszont a sziget maga egy fenék.

PaulChanel néven használja az Imgur képfeltöltő szolgáltatást az a kerekesszékes, amerikai veterán, akinek nemrég egy eléggé formabontó ötlete támadt. Állapota miatt viszonylag gyakran szkennelik be ugyanis a fenekét azért, hogy a kerekesszék ülését úgy alakíthassák ki, hogy minél kevesebb esélye legyen sérülésnek, kényelmetlenségnek, vagy felfekvések kialakulásának. Hősünknek azonban nagyon megtetszett az egyik “fenéklenyomat”, amelyet elkért a kórház technikusaitól, majd elvitte a Hand Made Maps vállalkozást üzemeltető David Atkinsonhoz, aki a kézzel készített térképek mestere.

Ő itt az eredeti, szkennelt fenéklenyomat:

fenek-terkep-02

Ezt Atkinson először körberajzolta, és elkezdte belőle kialakítani “Gravelous Butticus”, avagy szabad magyar fordításban “Szigeticus Sódericus” térképét (Gravel, azaz Sóder a veterán beceneve ugyanis).

fenek-terkep-03

A “fenéktulajdonos” többször meglátogatta Atkinsont, hogy közösen alakítsák ki a sziget, és környékének végleges rajzolatát.

fenek-terkep-04

Végül pedig a művész az antik térképekhez hasonlóra színezte a rajzot, és a valósághűbb hatás kedvéért múzeumi üveg mögé helyezte a térképet.

fenek-terkep-05

Már csak egy érdekes kérdés maradt hátra: a legendás kalóztérképeken x jelzi a kincs helyét. Itt vajon egy o betű?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik