Tech

Mit titkol az Apple a Pepsi-üzemben? Úgy tűnik, egy saját autót!

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 03. 07. 14:00

Habár az Apple cáfolja, hogy dolgoznának bármilyen autón, megeshet, hogy a majd egyhektáros épületben mégis valamilyen négykerekűt készít majd.

Időről-időre felröppennek a pletykák arról, hogy az Apple egy elektromos autón dolgozik, és olyat is lehetett hallani, miszerint 1800 mérnököt vett fel annak érdekében, hogy a Project Titan elnevezésű fejlesztés valósággá váljon. Azt gondolhatnánk, hogy ahová közel kétezer embert vesznek fel, ott elég nehéz titkot tartani, de ettől függetlenül mégis szinte semmit nem tudni az Apple autójáról, tehát még az is lehet, hogy valójában semmi ilyesmin nem töri a fejét az óriásvállalat. Vagy mégis?

Silicon Valley Business Journal olyan publikus dokumentumokra hivatkozik, melyek szerint az almás cég a kaliforniai Sunnyvale-ben bérel egy közel 9000 méteres gyárépületet, ami egykoron Pepsi palackozó üzemként funkcionált. Habár az, hogy egy nagy cég épületet bérel, még nem újdonság, az Apple esetében többen mégis arra következtetnek, hogy az elvileg 2019-ben élesedő Titan Projecthez kell a plusz hely.

apple pepsi
Az Apple által bérelt épület a Google Street View felvételén

Egy februári interjúban Tim Cook, a cég vezérigazgatója cáfolta, hogy bármilyen autós dolgon munkálkodnának, és azt mondta: “technológiákat, és termékeket kutatunk”. Ettől függetlenül a Tesla társalapítója és vezére, Elon Musk meg van győződve róla, hogy az Apple márpedig igenis dolgozik valamilyen autón, és ezt egy januári BBC műsorban nyílt titokként emlegette. Márpedig számukra ugyebár elég nagy konkurenciát jelentene, ha egy “divat-tech” óriáscég elkezdene okos autókat a világra szabadítani, szóval Mr. Musk valószínűleg tényleg nem csak a levegőbe beszél.

Bármi legyen is az Apple terve az egykor Pepsi üzemmel, túl sokáig biztosan nem tudja titokban tartani, de akár az is kiderülhet, hogy valóban egy autós projekthez kellett a közel egyhektáros terület, ahol nemsokára megindul az almát viselő elektromos autó fejlesztésének munkálatai.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.