Tech

Hiánypótló okostelefon-app készült bulibáróknak

Éjszaka közepén sem lesz gond koncertet találni – a Facebook-haverok ajánlásaival és a partyarcok fotóival.

Új programajánló alkalmazás segíti a budapesti bulizók életét. NIGHTWORKS a neve, iOS és Android platformokon is elérhető, és legnagyobb előnye, hogy személyre szabottan ajánl programokat.

Az ötletgazdák, azaz a WEGO Media szakijai (Donkó Péter, Katona Máté) szerint azért volt időszerű egy ilyen app létrehozása, mert az elmúlt 5-10 évben rengeteget változtak a programtervezési szokások. Amikor nálunk elkezdett terjedni a Facebook, akkor még az ingyenes, nagy példányszámú nyomtatott programajánlókra hagyatkoztak a party animalek, akik aztán fokozatosan átszoktak az online csatornákra, a közösségi médiára.

A fejlesztők szerint 2016-ban egy programajánló akkor életképes és hasznos, ha mindig kéznél van, könnyen átlátható és minden fontos információt tartalmaz, vagyis segít a megfelelő helyre tervezni az esténket, akár menet közben is.

Ennek megfelelően az applikációban található hely- és programadatbázis, és ugyanezen a felületen fellelhetőek

Facebook-ismerőseink tervei is.

A WEGO Media társalapítója, Donkó Péter a 24.hu-nak elmondta, hogy az alkalmazás legnagyobb előnye, hogy könnyen áttekinthető alternatívát nyújt a programok kiválasztására és megtervezésére.  A másik előny, hogy letisztult – hiszen csak a budapesti éjszakáról szól:

A közönség számára évek óta hiánycikk egy ilyen megoldás, a Facebookon már nagyon nagy a zaj, és túl sokan versengenek a figyelmünkért. Ez a csatorna viszont csak a bulizókról, a bulikról szól.”

Az alkalmazás egyik legérdekesebb közösségi felülete a Nightfeed, amely csütörtök 18:00 és vasárnap hajnali 06:00 óra között van nyitva, ebben az időszakban a partyzók egymásnak képeket és információkat küldhetnek.

„Vicces képekre és még durvább hajnali szövegekre számítunk.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik