Tech

Ön beszél droidul? Ha nem, vegyen R2D2-sisakot!

Valódi technikai áttörés, ami úgy hiányzott már, mint egy falat kenyér. Bár a farsangi szezont lekéste, de ilyesmi bármikor jól jön, nem?

Az új Star Wars rész úgy söpört végig a világon, mint a katasztrófafilmek árhullámai, és szinte nem maradt olyan szeglete a Földnek, ahol ne hagyta volna ott a nyomait. Még a virslik és a felvágottak is Star Wars bőrbe bújtak, Luke Skywalker önkéntes száműzetésének aprócska szigetét pedig elkezdték félteni a helyiek, nehogy a turisták visszafordíthatatlan károkat okozzanak arrafelé. Van működő és nagyon jól kinéző BB8 droidunk is, most pedig már az sem lehetetlen, hogy mi magunk is “megtanuljuk” a fütyörésző robotnyelvet.

Habár a világ egyik legfeleslegesebb találmánya, de a kanadai (tudják, John Candy szerint a kanadaiaknak még a sörük is sz*r) elektronikai tervező cég, az AE Innovations megalkotta a droidsisakot, melyet felvéve máris droidnyelven szólhatunk egymáshoz úgy, mintha R2D2 és BB8 beszélgetne egymással. A valóság egyébként az, hogy a sisak nem lefordítja a mondanivalót, hanem a benne lévő mikrofon érzékeli a beszédünket, és kifelé fütyörészést produkál, ám a másik fél azt hallja, amit egyébként mondunk neki. Íme:

Valódi értelme tehát csak akkor van, ha legalább ketten birtokolnak egy-egy sisakot, mert ilyenkor nem csak úgy a levegőbe beszélnek magányosan, hanem van, aki fogadja a közlést. A sisak LED-eket is tartalmaz, ezek attól függően világítanak, hogy a használó beszél, csendben van, vagy éppen fogadja az információt. Azt lehet mondani, hogy tulajdonképpen egyfajta walkie-talkie jelleggel használható, miközben a külvilág semmit nem ért, csak azt hallja, hogy két Star Wars droid kommunikál egymással. Hiánypótló alkotás, az már biztos!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik