Tech

Nemzeti ünnepünkön mutatkozik be a PlayStation VR-sisakja

Nem, nem augusztus 20-án lesz majd a bemutató, hiszen azzal jelentős hátrányba kerülne a Sony. És persze nem miattunk választották az időpontot, de örülünk, hogy jön.

Az idei év egyik legnagyobb befutója a virtuális valóság lehet, hiszen számtalan eszköz fog megjelenni 2016-ban, melyek már nem csak bukdácsolnak, hanem valóban testközelbe hozzák a VR-t. Azt is tudjuk, hogy az Oculus Rift és a HTC Vive mikor fog megjelenni, sőt, az árakkal is tisztában vagyunk, ugyanakkor a Sony által fejlesztett PlayStation VR körül még mindig csend honol.

Vagyis honolt eddig, ám meglehet, hogy március 15-én minden kiderül, ugyanis ekkor lesz egy olyan PlayStation VR rendezvény, ami meghívásos alapon működik, erősen limitált számú a férőhely, és az sem elhanyagolható, hogy éppen csak az egyik legnagyobb videojátékos rendezvény, vagyis a Game Developers Conference elé van időzítve. Ebből simán arra lehet következtetni, hogy nem csupán egy átlagos sajtóbemutató lesz, hanem valóban olyan információk hangzanak majd el, melyek a célközönség számára felettébb fontosak, tehát végre megtudhatjuk, mikor és mennyiért lesz hozzáférhető a PlayStation VR.

playstation vr

Azt már tudjuk, hogy az Oculus Rift 599 dollárért (170 000 forint), míg a HTC Vive 799 dollárért (226 000 forint) lesz majd megvásárolható, így a spekulációk szerint a Sony eszköze valahol 400-600 dollár (113 000 – 170 000 forint) között lehet. Ám a kérdés mindhárom VR kütyü esetében leginkább az, hogy a felhasználók hajlandóak lesznek-e annyit fizetni értük, amennyibe nagyjából az a számítógép kerül, amiben a minimális hardveres követelmények megvannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik