Tech

Videóban kívánhat boldog születésnapot Facebookon

Hamarosan nem csak átlagos, szöveges jókívánságok és részeg macskás képek lepik el az üzenőfalunkat a születésünk napján.

Honnan tudhatjuk, hogy valakinek iPhone-ja van? Például onnan, hogy a következő napokban videóüzenetben kíván boldog születésnapot valakinek Facebookon. Ennek az az oka, hogy a közösségi oldal legújabb funkcióját először iOS felhasználóknak teszik elérhetővé, Android alatt néhány hónapon belül ígérik ugyanezt.

A dolog lényege, hogy ha tudjuk, hogy egy ismerősünknek születésnapja van, elég ellátogatnunk az adatlapjára, ahol eddig is írhattunk neki ünnepi üzenetet vagy csatolhattunk valamilyen vicces képet. Ezután viszont egy felugró üzenet fogad minket, amelyre rákattintva speciális, 15 másodperces videóüzenetet vehetünk fel, amit aztán a korábbi szöveges és képes jókívánságokhoz hasonlóan megoszthatunk az illető üzenőfalán.

Az új funkció beleillik abba a sorba, amellyel a Facebook igyekszik mozgalmasabbá tenni az ünnepeket és egyéb jeles napokat, ilyen volt saját 12. születésnapján a “barátok napja”, de karácsonykor és egyéb alkalmakkor is voltak már ideiglenes extrák az oldalon. A születésnapi videóüzenet viszont nem tűnik el, a jelek szerint később is a szolgáltatás része marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik