Tech

Itt a Huawei első laptop-tablet hibridje

Annak ellenére, hogy első nekifutás, simán átvitte a lécet, és mellé talán még emelte is a tétet.

A Microsoft Surface Pro 4, a Lenovo Yoga 900S, valamint a Samsung Galaxy TabPro S elég kemény mezőnyt jelentenek, és itt áll rajthoz a Huawei MateBook is, de a gyártó számára az is emeli a tétet, hogy ez az első PC-táblagép hibridje.

huawei-matebook-01

A Huawei eszköze vékony, könnyű, és hatékony, vagy ahogy a gyártó fogalmaz: “új üzleti stílus”, ami elég merész, de valahol igaz, hiszen valóban csinos a mindössze 6,9 milliméter vastag, és 640 grammos szerkezet, mely könnyebb, mint a Surface Pro 4. A Huawei MateBook unibody külseje igen meggyőző, az alumínium ház elegáns külsőt kölcsönöz az eszköznek. A bőrhatású tok négyféle színben érhető el, míg maga az eszköz ezüst és pezsgőarany kivitelben választható. A nyolcrétegű anyaghasználatnak köszönhetően a a hátlapon keresztül jól elvezetődik a hő, ami a stabil működésre és persze az akku élettartamára is jótékony hatással van.

huawei-matebook-02

A MateBook megörökölte a Mate 8 telefon egyik legjobb funkcióját, a villámsebes, egyérintéses ujjlenyomat-olvasót is, ami itt oldalra került, a hangerőgombokhoz, illetve erre található az USB C csatlakozó is. A billentyűzet és a tapipad is remekül működik, jól használhatóak a munkához, szórakozáshoz, ahogy a 12 hüvelykes IPS LCD kijelző is, mely 2160×1440-es felbontású, remek képminőséggel. A hibridhez jár egy toll is, ami a MatePen nevet viseli, és a Wacom gyártja, ők pedig ritkán hibáznak, ráadásul a kiegészítő a prezentációk esetében távirányítóként és lézeres mutatóként is működik. A beviteli eszköz töltése egy MicroUSB csatlakozóval történik, majd ezt követően akár 100 órányi melót képes elvégezni, mielőtt újra lemerülne.

huawei-matebook-04

Hardveresen sincs mit szégyellnie a Huawei üdvöskéjének, hiszen a felhasználók az Intel hatodik generációs Core M processzoraiból válogathatnak, úgymint M3, M5, M7 p, egészen 3,1 GHz-ig, emellett pedig valószínűleg 4 GB RAM, valamint 128 GB flash háttértár található a burkolat alatt. Fontos az akkumulátor is, mely egy 33,7 Wh kapacitású egység, és a Huawei saját mérései szerint ezzel 9 órányi HD videó lejátszása és 29 órányi zene hallgatása válik lehetővé, ami a Surface Pro 4 esetében például 23,5 óra. Vegyes használatban 10 órányi munkabírás telik a kínai gép erejéből.

huawei-matebook-03

A Huawei MateBook alapkiviteléért (Core M3, 4GB és 128GB SSD) 699 dollárt, tehát körülbelül 195 ezer forintot, míg a csúcsért (Core M7, 8GB és 512GB SSD) 1599 dollárt, átszámítva nagyjából 445 ezer forintot kér a gyártó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik