Tech

Az Apple ingyen cseréli a hibás első generációs USB-C kábeleket

Előfordulhat, hogy az első generációs kábelek nem töltenek, de aggodalomra semmi ok, az Apple cseréli és még pénzt sem kér.

Az Apple nevét hallva nem feltétlen az “ingyen” szó juthat eszünkbe, bár az is igaz, hogy a minőségi problémák miatti csereprogramok sem. Most azonban úgy tűnik, az almás cégnek is kijutott a “jóból”, mert míg nemrég az adaptereit hívta vissza (ezekrőlugyanis kiderült, hogy egyes esetekben rázhatnak), most pedig az USB-C kábelek a problémásak.

A csereprogram a 2015-ös Retina MacBook tulajdonosokat érinti abban az esetben, ha azt tapasztalják, hogy az eszköz nem, vagy nem megfelelően tölt. Azok, akik lakcímmel regisztrálták a terméküket, nagyon helyesen cselekedtek, mert nekik február végéig automatikusan küldi a cég a cseredarabot, de a többieknek is csak annyi a dolguk, hogy az Apple honlapján jelzik igényüket.

Honnan tudhatjuk, hogy problémás kábellel van dolgunk? Mindössze annyit kell tennünk, hogy megnézzük a kábel oldalára nyomtatott szöveget, és ha azt látjuk, hogy “Designed by Apple in California Assembled in China”, és nincs mögötte egy sorozatszám, akkor az egy bajos kábel, cserére szorul. Akinek a szöveg mögött számok is vannak, az megnyugodhat, mert második generációs tyúkbél van a birtokában, ami rendesen el tudja látni a feladatát.

Ilyen az a kábel, ami nem jó
Ilyen az a kábel, ami nem jó
usbc jo
Ez már második generációs kábel, nincs miért aggódni

Nem kell egyébként kapkodni, mert a csereprogram 2018. június 8-ig tart, tehát van néhány év arra, hogy egyrészt a felhasználónál kiderüljön a hiba, másrészt cseréltesse a madzagot, de ha valaki mégis lemarad, akkor a legrosszabb, ami történhet, hogy magának kell vennie egy másikat. Na, bumm!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik