Tech

Mit tegyünk, ha a a repülőgépen eszméletlenek a pilóták?

Ön tudja, hogyan tegyen le egy utasszállító repülőt? Ha nem, most kiokosodhat.

Számtalan olyan filmet láttunk már, melyben a pilóták eszméletüket vesztették (meghaltak, kiestek a gépből, stb), és egy – nem annyira – rátermett utas próbált meg landolni a repülővel úgy, hogy a toronyból instruálták, miközben több száz ember reménykedett abban, hogy nem fognak meghalni.

Nos, ha ön nem tudja, mit kellene tennie hasonló szituációban, akkor ajánljuk figyelmébe azt a videót, amit Tim Morgan készített, aki elég komoly rutinnal rendelkezik a polgári repülés területén, és 10 percben mondja el, hogy miként viselkedjünk egy Boeing 737 fedélzetén, ha azt tapasztaljuk, hogy pilótáink nem képesek ellátni a feladatukat.

A fenti videóból tulajdonképpen az összes fontos dolgot meg lehet tudni, bár a készítő jelzi, hogy a cockpit minden egyes gépben eltérő, de az alapvető funkciók mindegyikben megtalálhatóak. A 10 perces filmecskében egy videojáték segítségével magyarázza el nekünk Tim, hogy melyik műszer és kezelőegység mit mutat, mire jó, hogyan kell kezelni, és megtanítja a nézőt a hivatalos rádiózásra is, mellyel biztos nem fogják azt hinni, hogy csak szórakozunk.

Nos, mindez megint azt bizonyítja, hogy bár sokak szerint a videojátékok az ördögtől valóak, nagyon hasznos szolgálatot tehetnek, és bármennyire is esélytelennek tűnik, azért mégis előfordulhat, hogy egyszer majd valakinek jól jöhet, amit Tim Morgan összerakott. És mivel jelen sorok írója nem csak szereti, hanem műveli is a repülést, ezért bizton állítható: a leszállás a leginkább veszélyes művelet a szárnyalásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik